Ökade bostadspriser 2017

Bostadspriserna ökade under 2017 Trots rapporter om sjunkande bostadspriser i slutet av 2017 visar rykande färsk statistik från Booli att 2017 bjöd på rejäla höjningar, både på bostadsrätter och villor.

I slutet av 2017 kunde vi rapportera om hur utvecklingen av bostadspriserna bromsats och t.o.m börjat gå tillbaka. I Stockholm var utbudet plötsligt större än efterfrågan och hus och lägenheter låg ute länge till försäljning.

Störst prisökning på bostadsrätter

Ser man till prisutvecklingen under hela året visar Boolis undersökning att priserna på både villor och bostadsrätter stigit kraftigt. Störst var ökningen på bostadsrätter i Blekinge, där hade priserna stigit med 26% sedan föregående år. Därefter kom Gotland följt av Hallands län. Med andra ord är det de mindre orterna som står för de högsta procentuella ökningarna.

–Tvärtemot alla rubriker om att ‘bostadsrättspriserna rasar på bred front’ visar vår statistik att priserna på lägenheter gått upp på årsbasis i alla län utom två, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Ökning av villapriser

Även villapriserna ökade under 2017. Högst procentuell prisökning stod Kalmar län och Blekinge län med sina 18% för, tätt följda av Västra Götalands län.
– Kalmar ligger även i topp om vi tittar på summa av prisökningen för villor, säger Matilda Adelborg.
Det enda län som låg kvar på samma prisnivå som året innan var Uppsala län.
Booli kan, med sin statistik, också konstatera att det gått snabbare att sälja sin villa under 2017 – i nästan alla län – jämfört med året innan.

Källa: Booli

Går du i tankar på att köpa bostad? På Allt om spara hittar du all information du behöver både inför köpet och gällande dagens bolåneräntor.