Stor oro inför pensionen

Oro inför pensionen Känner du oro inför pensionen och hur din privatekonomi kommer bli när du inte längre jobbar? Då är du en av många – nästan hälften av alla svenskar uppger idag att de känner sig oroliga över pensionen. Hela 45 procent är det som känner en oro för hur deras privatekonomi kommer bli när de går i pension och har slutat arbeta. Denna siffra är bland de som nu arbetar – bland yngre och ensamstående är det hela 55 procent.

Siffrorna kommer från kreditföretaget Lindorff och undersökningsföretaget Demoskop, när de gjorde en undersökning. Det kan på många vis vara oroväckande att se dessa siffror, men troligtvis grundar det hela sig okunskap. Har man inte koll på hur pensionen funkar och vad som kommer ske, så är det lätt att bli orolig. Om du däremot läser på om hur din pension fungerar så kan du kanske bli lite lugnare. Vi har flera artiklar om just pension,

Börja pensionsspara nu

Om du inte redan har börjat pensionsspara kan du också göra det med hjälp av oss. Kanske kan du hitta ett bra sätt att spara dina pengar som du tjänar idag, så du har lite extra att leva på efter du slutat arbeta. Det finns många olika sätt att pensionsspara och spara pengar. Mer om detta och mycket mer hittar du hos oss på Alltomspara.se!