Oro på börsen efter nytt utspel från Grekland

I helgen gjorde Greklands nya regering ytterligare ett utspel om att man kan tänka sig att bryta överenskommelsen rörande nödlånet och detta skapade ny oro på de Europeiska börserna.

Stockholmbörsen gick starkt i slutet av förra veckan och slog till och med rekord under fredagen. Men kursen vände ned under måndagen och stängde med minus 0,5 procent efter att Greklands Alexis Tsipras gjort klart för EU att man inte tänker att svika sina välja och därmed följa sina vallöften, vilket indirekt innebär att man bryter mot de villkor man satte upp när nödlånet förhandlades fram.

Greklands nya utspel gav även negativa tongångar på de övriga europeiska börserna under måndagen och som på bred front stängde med ett negativt resultat som bland annat; Tysklands (-1,57), Frankrikes (-0,98), Italiens (-1,88) och Storbritanniens (-0,31).

Den svenska kronan tappade också i värde under måndagen med två öre mot dollarn till 8,36 och med tre öre mot euron till 9,37. Här hittar du de aktuella växlingskurserna hos Forex.