Priset på silver skjuter i höjden

Guldpriset har under de senaste åren skjutit i höjden, nu når även silverpriset en ny nivå. Inte sedan 1979 har silverpriset varit så högt.

Det var på torsdagen som silverpriset nådde en nivå det inte har varit på 31 år. På torsdagen noterades silverpriset till 31,57 dollar per uns, en ökning med 94 cent från förra toppnoteringen. I Svenska kronor, och gram, är silverpriset uppe på 7,69 kronor per gram.

Det var många som investerade i ädelmetaller förra året, för att skydda sig mot inflationen. Det var ett mycket bra år för investerarna då ädelmetallerna ökade till toppnivåer. I januari månad sjönk priset på silver och guld dramatiskt eftersom många sålde av sina ädelmetaller, så det gäller att sälja i rätt tid. Men silverpriset har nu repat sig ordentligt.

Mycket utav det silver som köps in används inom handeln och industrin. Så prisökningen kan ses som ett tecken på att ekonomin går bra.

Är du intresserad av att hitta en ny investeringsform förutom fonder, aktier, värdepapper med mera, kan ädelmetaller vara ett intressant alternativ