Räkna ut ersättning vid sjukdom

Vad händer med din ekonomi om du blir sjuk eller skadar dig? Det kan du räkna ut hos ersattningskollen.se som nominerats till Svenska Designpriset i digital information och till Digital Communication Awards för mikrosajt.

Ersättningskollen lanserades i mars tidigare i år och är resultatet av ett samarbete mellan Försäkringskassan, Afa försäkring och Svensk Försäkring. På sajten kan du enkelt räkna ut hur din ekonomi påverkas av skada eller sjukdom och vilka eventuella ersättningar du är berättigad till om oturen är framme.

Med hjälp av verktyget kan du se hur din ersättning ser ut under sjukskrivningsperioden mellan dag 2-14, dag 15-90 och dag 91-360. Du kan också räkna på hur ersättningen ser ut om du råkar ut för en arbetsskada.

Rösta på vem som ska vinna Svenska Designpriset

I september får vi veta om sajten vunnit priset som mikrosajt i Digital Communication Awards och i oktober avslöjas Svenska Designprisets vinnare. Där är ersattningskollen.se nominerade i kategorin digital information tillsammans med 14 andra nominerade. Du kan själv vara med och rösta på din favorit.