Regeringen presenterar höstbudgeten

Idag, tisdag kl. 08 presenterade regeringen med finansminister Magdalena Andersson i spetsen höstbudgeten. Den har i media kallats för Robin Hood-budgeten.  Regeringens höstbudget

Regeringens höstbudget har kallats en budget med inslag av Robin Hood i media. Bland annat har det handlat om skattegränsen som kommer sänkas till 36.583 istället för 36.941 kronor. Regeringen vill även bland annat stärka olika försäkringar med två miljarder kronor, det handlar om till exempel höjd sjuk- och aktivitetsersättning, höjning av bostadstillägget och ökat flerbarnstillägg.

En märkbar skillnad är reglerna för hushållen vad gäller uppskov av skatten vid bostadsförsäljningen som är tänkt att öka rörligheten på bostadsmarknaden.

I media har det talats om vinnare och förlorare på den nya budgeten. Vinnarna är familjer med tre eller flera barn som får ökat flerbarnstillägg, även de som bor i dyra bostäder som nu får loss mer pengar vid eventuell flytt samt deltidsarbetslösa. Förlorarna är de som nu passerar den nedre skattegränsen på 36.583 och får betala mer i skatt.