Så fungerar Brites direktbetalningar

Brite AB är ett av de senaste och mest framgångsrika svenska fintech-företagen. De erbjuder en typ av direktbetalningar online vilka är oerhört enkla och smidiga att genomföra. Detta gäller både transaktioner från kund till handlare och tvärt om. Vi ska i denna artikel ta oss en närmare titt på hur Brites direktbetalningar fungerar samt vad det är som gör dem till ett så pass bra alternativ som de är!

De olika stegen i betalningsprocessen

Först och främst måste du som kund förstås välja en webbutik eller liknande där Brite ingår bland de tillgängliga betalningsmetoderna. Därefter är det bara att följa dessa steg när det väl är dags att betala för ditt köp:

  1. Välj Brite som betalningsmetod
  2. Uppge bank och bekräfta din identitet
  3. Ange ditt bankkonto
  4. Godkänn betalningen

Svårare än så här är det inte att använda sig av Brite. Du behöver varken registrera dig eller ange några kortuppgifter för att kunna göra det. Pengarna överförs i sin tur på direkten, detta oavsett om du ska betala eller ta emot en betalning. Så är fallet oavsett tid på dygnet och veckodag. Tjänsten finns tillgänglig årets alla dagar.

Brites framtidsutsikter

Brites Nicolai Framtidsutsikterna ser minst sagt ljusa ut för Brite! Detta beror bland annat på att en av de mest framstående tech-investerarna i Sverige, Nicolai Chamizo, har visat ett stort intresse för betaltjänsten. Det har Chamizo, som nyligen utsågs till en av Sveriges 500 viktigaste investerare av detta slag, och hans företag Incore Invest AB gjort genom att tillsammans med Dawn Capital och Headline investera 600 miljoner SEK i Brite AB.

Innebörden av det här är att Brites mål om att nå ut till nya marknader runtom i världen ser ännu mer realistiskt ut än vad som tidigare var fallet. Redan i detta nu kan Brite AB stoltsera med följande siffror:

  • Samarbetar med mer än 3 800 banker
  • Verksamma på 26 europeiska marknader
  • Över 350 miljoner kunder

Så som saker och ting ser ut i nuläget kan denna statistik inom kort mycket väl komma att se ännu mer imponerande ut. Brite AB har endast varit verksamma inom branschen sedan 2019, och har på så lite som fem år alltså redan lyckats uppnå betydande framgångar. Det ska utan tvekan bli spännande att följa Brites fortsatta resa och se om de kan fortsätta på inslagen väg eller inte.

En säker och pålitlig metod

Något som bidrar ytterligare till att göra Brite till en så pass spännande och användarvänlig betalningsmetod är det faktum att den också är väldigt säker och pålitlig. Som ett kvitto på detta är Brite AB registrerat och licensierat som ett av Finansinspektionen godkänt betalningsinstitut.

Det är i sin tur något vilket innebär att du som användare inte behöver känna minsta oro när du använder dig av Brites tjänster. Faktum att de lyder under Finansinspektionen kan nämligen ses som ett bevis på deras seriositet. Det betyder närmare bestämt att de har en hel rad av lagar samt andra regler och villkor vilka de behöver anpassa sig efter.

Som tidigare nämnt måste du inte heller ange några uppgifter om ditt kreditkort eller andra sorters betalkort när du använder dig av Brite. Eftersom det alltså rör sig om en seriös aktör hade det visserligen inte varit någon fara om du gjorde det, men det kan ändå kännas skönt att slippa.

Även det faktum att du måste bekräfta din identitet vid användning av Brite bidrar till den höga säkerhetsnivån. Detta beror på att det gör det betydligt svårare för bedragare och andra utomstående personer att använda sig av tjänsten i ditt namn. Som avslutande ord i denna artikel kan vi helt enkelt bara konstatera att Brite är en betalningsmetod utan några uppenbara brister, och som av allt att döma ser ut att vara här för att stanna!