Så mycket dyrare är det att få matvaror levererade hem

Det finns i dag ett urval av företag som erbjuder matkassar hem till dörren. Privata Affärer har gjort en undersökning om hur mycket en sådan matkasse kostar, jämfört med motsvarande varor i din närbutik.

I en undersökning jämförde Privata Affärer matkassar från sju olika leverantörer. Kostnaden för varorna i kassarna jämfördes med motsvarande varor från COOP- och ICA-butiker. I alla jämförelser var matkassen från leverantörerna dyrare. Men att komma hem från jobbet och inte behöva bry sig om att handla mat på vägen eller att fundera ut vad man ska köpa, kan vara värt det med. Man minskar en stressfaktor i vardagen samtidigt som man spar tid. Som man säger ”tid är pengar” och tid är det dyrbaraste vi har.

Den billigaste leverantören var Mataffärer.se som hade en påslag med 12,9 procent och den dyraste var Tasteline som hade en påslag på 44,5 procent, för matkassen. Resultatet visar endast en generell bild av hur prisläget ser ut. Priserna har en tendes att förändras men undersökningen ger i alla fall en intressant bild av prisläget.

Resultatet av en jämförelsen av sju leverantörer*

Nätbutik – Påslag (%) – Påslag (kr)
Mataffären.se: 12,9% 78 kr
Matlycka: 24,6% 155 kr
Gomiddag: 26,9% 163 kr
Linas matkasse: 30,9% 177 kr
Middagsfrid: 33,6% 220 kr
Ecoviva: 35,0% 220 kr
Tasteline: 44,5% 246 kr

*Källa: privataaffärer.se