Så pressar du boräntan

Nu är det ett bra läge att förhandla ner bolåneräntorna då reporäntan har sänkts till 0,25 procent. Här är några tips för framgångsrik förhandling.

Om det är dags att förhandla om boräntan så har du ett gynnsamt läge nu då reporäntan är låg. Kontakta flera olika banker för att se vilka boränta du kan få. Du kan spela ut bankerna mot varandra för att få ännu bättre erbjudanden. Tänk på att du kommer med bra argument till varför du ska ha ränterabatt och att du kommer med ett bra skäl till varför du måste sänka dina kostnader. Till exempel att du behöver spara till framtiden när räntan går upp.

Ofta kan bankerna vilja att du blir helkund, men det finns inga krav som bankerna kan ställa när det gäller detta. Men be banken att räkna på vad priset skulle bli om du flyttar exempelvis dina försäkringar, samt vilken sparränta du kan få etcetera. Har du tur kan du få ner andra kostnader i samma veva som du förhandlar om bolånet.

Prata även med vänner och se vad de har för boränta. Du kan också göra en enkel jämförelse av boräntor på nätet, så att du ser vilka banker du ska börja med att kontakta.