Så sparar du till barnen

Många föräldrar vill gärna spara till barnen men tycker det är svårt att sätta undan större belopp. Men det räcker faktiskt med små belopp varje månad för att bygga upp en större summa tills 18-årsdagen.

spargris Att ge sitt barn ett startkapital när de ska börja sitt vuxna liv är något som många föräldrar vill göra. Även far- och morföräldrar vill ofta kunna bidra. Men att alltid få pengarna att räcka till när barnen är små är inte alltid det lättaste.

Det kan vara föräldraledighet, deltidsarbete eller stora utgifter som gör att man inte har särskilt mycket över varje månad. Många kan då tänka att det inte är någon mening bara spara någon hundring i månaden och att det inte kommer räcka till något i framtiden ändå.

Det är då det gäller att planera och tänka om helt istället. Sparbeloppet har självklart sin betydelse men det har även spartiden. Även en liten summa varje månad, kan växa med ränta och till slut bli en bra mycket större summa än vad man hade tänkt. Med fördel så kan man placera pengarna i fonder och då få dom att växa, men man kan även ha ett helt vanligt sparkonto.

Vanliga saker att spara till kan till exempel vara: körkort, bil, studier eller kontantinsats till bostad.

Källa: dn.se

Vill du veta mer om sparande till barn kan du göra det här.