Så tycker svenska folket

Enligt en nyligen gjord undersökning från Aftonbladet tycker 60 procent av svenskarna att Sverige är på fel väg. Det svarar sju av tio män och hälften av kvinnorna. 

Igår presenterade regeringen sin höstbudget. Men folkets dom är hård mot den sittande regeringen. Enligt en undersökning som Aftonbladet/Inizio tagit fram så tycker majoriteten av befolkningen att Sverige är på väg åt fel håll. Siffran är en ökning med 2 procent från när den tidigare gjorde i juni.

Vid frågan om hur regeringen gör ett bra eller dåligt jobb så svarar 59 procent att regeringen gör ett ganska eller mycket dåligt jobb. Andelen som tycker att Sverige är på väg åt rätt håll har sjunkit från 25 till 21 procent. Störst fel med utvecklingen anser de tillfårgade är inom sjukvården och därefter integrationen. Även statsminister Stefan Löfven får låga siffror.

Undersökningen är gjort på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsteds opinionspanel. 1 366 personer över 18 år intervjuades via webben mellan 7 och 12 september 2016.