Se upp för bluffaktura

Bolagsupplysningen skickar ut bluffakturor Se upp för bluffakturor från Bolagsupplysningen. Flera företag har de senaste dagarna fått ett brev från Bolagsupplysningen där man uppmanas att komplettera sina adressuppgifter. Vid en första anblick ser allt riktigt ut men det kan bli en dyr historia för dem som inte läser igenom texten ordentligt.

Blanketten som kommer ihop med ett fraktfritt svarskuvert ser vid en första anblick mycket trovärdigt ut. Man ombeds fylla i de adress- och kontaktuppgifter som saknas i formuläret, skriva under och skicka in. Snabbt ordnat. Det är lätt att falla offer för den här typen av bluffakturor och det är ingen slump att de skickas ut under semestertider då företagen ofta bemannas av vikarier eller annan ovan personal.

Bindande avtal

Om man tar sig tid att läsa det finstilta ordentligt framgår det att man, genom att fylla i pappret och skriva under, binder sig till ett 2-årigt abonnemang som kostar 4975 kronor per år. Avtalet förlängs sedan automatiskt med ett år om det inte sägs upp senast 90 dagar innan bindningstiden gått ut.

Varnar för Bolagsupplysningen

På Svensk Handels varningslista varnade man för Bolagsupplysningen redan år 2014 och de ligger fortfarande kvar på listan. På svenskhandel.se hittar du även information om hur du ska gå tillväga ifall du råkat ut för en bluffaktura. Där kan du få hjälp med hur  du ska häva köpet/avtalet.