Se upp för bluffmail med avsändare Skatteverket

Har du också råkat ut för ett bluffmail? Det är vanligare än vad man kan tro. Nu har bedragarna tagit till nya knep och istället för att utge sig för att vara din bank så gör de utskick med Skatteverket som avsändare.

Även om det är viktigt att spara eller investera sina slantar är det ännu viktigare att ha ett säkerhetstänk. I dag är det många som har blivit bedragna av bluffmail som uppges komma från din bank, som uppmanar dig att ange dina bankuppgifter. Dessa mail ska man kasta i papperskorgen direkt, eftersom bankerna aldrig kommer att begära sådan information från dig.

Nu när allt fler är uppmärksamma på bluffmail med banken som avsändare har bedragarna ett nytt grepp. De använder Skatteverket som avsändare istället. Och precis som när det gäller de tidigare bluffmailen så är det dina  personuppgifter och kortnummer som de vill åt. Men som nämnts tidigare ska du aldrig lämna ut dessa uppgifter till någon, oavsett vilken myndighet eller företag som kontaktar dig.

Skatteverket ber aldrig om personuppgifter via mail

– Vi ser allvarligt på detta och uppmanar alla som får mejlet att inte öppna det. Skatteverket skulle aldrig efterfråga personuppgifter via e-post. Vi kommer inom kort att göra en polisanmälan, säger Anders Kylesten, säkerhetschef på Skatteverket.