Se upp för farorna för din älskade katt – Var rädd om din pälskling

Vi älskar våra katter och vill att de ska vara säkra och ha det bra. Det finns dock faror som hotar. Därför är det viktigt att du skyddar den lite extra. Håll ditt hus stängt och lås upp ytterdörrar noggrant innan du släpper ut din katt. Lås in giftiga produkter eller andra farliga objekt som kan skada. Ta med dig din kära pälsvän till veterinären för regelbundna hälsokontroller och vaccineringar just för att den ska bibehålla en god hälsa under många härliga år framöver.

Så förebygger du vanliga skador och sjukdomar hos din katt

Kattförsäkring Ge din katt ett hälsosamt liv. Den behöver en balanserad kost som innehåller alla nödvändiga näringsämnen. Besök veterinären regelbundet för att se till att den håller sig frisk. De behöver även tillgång till rent och friskt vatten samt ett torrt och varmt ställe där den kan sova. Det är också viktigt med regelbunden motion såsom promenader eller lekstunder med andra katter. Kan ibland räcka med en och annan musjakt. Om du anar tecken på sjukdom eller skada hos din katt bör du ta den till veterinären så snart som möjligt för diagnos och behandling. Ge din katt ett långt och friskt liv!

Behandling av vanliga skador och sjukdomar hos katter

För att förebygga vanliga skador och sjukdomar är det viktigt att hålla katten frisk och välmående genom regelbunden veterinärvård. Om din katt har en skada eller sjukdom så är det viktigt att du tar den till veterinären för rätt diagnos och behandling. Vanliga skador som kan drabba katter är bitmärken, brännskador, frakturer och insektsbett. För att behandla skadorna bör du ta din katt till veterinären för att få rätt diagnos och behandling. Vanliga sjukdomar som kan drabba katter inkluderar feline herpesvirus, feline leukemi, diabetes och hypertyreoidism.

Fyra anledningar att skaffa en försäkring till din katt

En försäkring ger dig en trygghet att veta att du har ett bra skydd om något oväntat händer med din katt. Att välja rätt för dig kan vara svårt men det finns olika jämförelsesidor som listar försäkringar och vilken försäkring som är bäst för katt. Försäkringen kan också ge dig ekonomiskt stöd om din katt behöver veterinärvård vilket kan vara mycket dyrt. En annan anledning är att du kan få ersättning om din katt skadas eller går bort. Om din katt blir sjuk eller skadad så kan du också få ersättning för medicinsk vård som inte täcks av andra former av skydd. Slutligen ger en försäkring dig möjlighet att ta hand om din katts hälsa på lite längre sikt genom att erbjuda rabatterade priser på regelbundna veterinärbesök och vaccinationer.