Semester på lånade pengar

Sommaren närmar sig och intresset för att resa på solsemester ökar bland svenskarna. En undersökning gjord på uppdrag av Ticket Privatresor visar att årets bokningar ökat med hela 14% jämfört med motsvarande tid förra året. En stor del resenärer kommer troligtvis att ta sin resa på kredit.

solsemester på kredit Majoriteten av de resande önskar uppleva nya resmål och länderna som toppar listan över bokningar just nu är Spanien och Grekland. Dessa har länge varit populära resmål men det finns alltid någon uppstickare. I år har exempelvis bokningarna till Kroatien ökat med 27 % Anledningen till den ökade resetrenden sägs vara upptäckarlusten. Undersökningen visar att 35% av de tillfrågade vill upptäcka nya resmål. Endast några procent fler uppger sol, värme och kvalitetstid som främsta anledning.

Samtidigt som lusten att resa ökar så visar en annan undersökning, gjord av spar-appen Dreams och PFM Research att en femtedel av alla svenskar någon gång rest för lånade pengar. Bara i år kommer troligtvis 15% av de tillfrågade att betala årets resa på kredit. Elisabeth Hedmark, privatekonom på Länsförsäkringar, avråder stark ifrån detta.
Det tycker jag absolut att man ska undvika. Det blir alltid surt efteråt när man ska betala och redan har upplevt det roliga, säger hon.

Källa: Ticket.se/Aftonbladet.se