Sista chansen att lämna in försenad deklaration elektroniskt

Skatteverket har under månaden skickat ut brev och uppmanat de som missat att lämna in deklarationen i tid att deklarera, ett så kallat föreläggande. Har du fått ett sånt brev så ska deklarationen lämnas in inom 14 dagar från dess att du fått brevet och i morgon den 27:e augusti är det sista chansen att deklarera elektroniskt. 

Om du inte kan lämna in din deklaration över Internet och har tappat bort pappersdeklarationen går det bra att beställa en ny. Detta kan du göra antingen på Skatteverkets webbplats eller över telefon.

En del har dock fått ett felaktigt föreläggande och om du tror att du är en av dem så kan du ringa till Skatteverket och dubbelkontrollera.

De som lämnat in deklarationen försent kommer att behöva betala en förseningsavgift på 1000 kr, men det gäller självklart inte de som fått ett felaktigt föreläggande. Skickar du inte in din deklaration inom de 14 dagarna från det att du fått brevet kommer du att få betala ytterligare en förseningsavgift på 1000 kr. Dessutom tickar räntan vidare på eventuella skatteskulder om du har restskatt.

Källa: Skatteverket