Skandia ändrar ränterabatten och sänker boräntan

Skandia förändrar bolånepriserna och ger individuella rabatter baserat på flera olika kriterier. Räntor och rabatter är helt öppna, för att kunden ska se dem direkt och slippa pruta. Dessutom sänker man bolåneräntan.

Ränteabatten ges beroende på belåningsgrad, lånevolym, vardagsekonomi i Skandia, månadssparande och sparkapital. Den högsta individuella rabatten är 0,65 procent och för dig i bolånetankar går det på Skandias hemsida direkt att se vilken rabatt du skulle få genom att fylla i ett par uppgifter.

– För en bolånetagare idag som vill få en schysst, individuell rabatt krävs det att man tar ledigt från jobbet, har möten med tre-fyra banker och dessutom ringer tillbaka till dem efter att man fått deras första erbjudanden, för att de ska sänka räntan ännu en omgång. Vår ambition är att man istället ska kunna få fram sin individuella ränta på 45 sekunder på vår hemsida, säger Öyvind Thomassen, Skandias bankchef.

Skandia vill ge kunderna möjlighet att direkt se vad räntan blir, samtidigt som man vill erbjuda billiga bolån utan att kunden behöver pruta. Rabatten ska inte försvinna efter en viss tid.

Dessutom sänker Skandia den femåriga boräntan med 0,05 procentenheter, vilket betyder att ny ränta blir 3,56 procent. Den nya räntan gäller från den 15 april och övriga boräntorna lämnas oförändrade.