Skandiabanken först ut att avslöja snitträntan

Skandiabanken är den första banken att öppet redovisa vad för snitträntor som kunderna erhåller på de bolån som tecknas och hur mycket rabatt som banken ger i förhållande till listräntorna.

Kanske är det de senaste årens debatter och mediafokus kring boräntorna som får Skandiabanken att öppna upp och öppet redovisa vad för ränta, i snitt, som bankens kunder erhåller. Och varje månad kommer Skandiabanken från och med nu att öppet gå ut med och redovisa vad för rabatt som kunderna har erhållit under månaden som har gått. Ett initiativ som säkerligen kommer att sprida sig till andra banker.

Så säger Skandias bankchef Öyvind Thomassen i ett pressmeddelande:
– Öppenhet är naturligt för oss som kundstyrt bolag. Vi uppmanar även våra konkurrenter att följa efter och börja publicera sina verkliga, genomsnittliga bolånerabatter de också. Det skulle minska kundernas kunskapsunderläge och bidra till en mer välfungerande bolånemarknad.

Ränterabatt på 0,47 procent i augusti

Först ut är augusti månad då Skandiabanken meddelade att ränterabatten var 0,47 procentenheter i snitt på ett tremånaderslån. Räknar man på dagens ränta på 2,41 procent ger det en snittränta på 1,94 procent. Skandibanken är också öppna med vilken maximal rabatt du kan erhålla och på tremånaderslånet kan du få en rabatt på upp till 0,65 procentenheter, vilket ger en ränta på 1,76 procent.