Slutpriset för bostadsrätter redovisas nu öppet

Vi fortsätter på temat bostäder, som är ett hett ämne just nu, och nu trappar man upp jakten på öppna slutpriser även för bostadsrätter. I veckan så lanserade Booli en ny söktjänst för slutpriser på bostadsrätter och i början av nästa år så kommer Hemnet att lansera sin.

Slutpriser för bostadsrätter är inte med i fastighetsregistret vilket gör det mer komplicerat att hitta vägar för att göra slutpriserna öppna för allmänheten. Men nu har booli.se lanserat en ny tjänst som skannar av och hämta in slutpriserna från öppna budgivningarna på nätet. Idag har Booli över 400 000 objekt registrerade och räknar med att fler kommer in inom kort.

Hemnet.se har även de snappat upp att besökarna är intresserade av denna tjänst och kommer även de att lansera en liknande söktjänst från och med nästa år. Men istället för att gå vi andra siter så kommer Hemnet att hämta informationen direkt i från mäklarna istället.

Dessa tjänster gör det mycket enklare för dig att uppskatta värdet av en bostad och det blir lättare att ”sondera terrängen” i ett område, så att du vet att ni gör ett bra köp.