Snart blir de gamla mynten värdelösa

Dags att lämna in de gamla mynten Har du fortfarande några av de gamla utgångna mynten i dina gömmor? Nu brinner det i knutarna. Den 31 augusti är sista dagen då du kan sätta in dem på banken, sedan förlorar de sitt värde.

Som vi tidigare rapporterat om går det än så länge att sätta in de gamla ogiltiga mynten på banken. Men inte så länge till. Den 31 augusti är sista chansen för dig som vill behålla värdet på dina slantar.

Kontanthantering

Vänta inte in i det sista med att lämna in dina mynt. Ta reda på om din närmaste bank tillhandahåller kontanthantering samt vilka öppettider de har så att du inte tvingas vända hem med dina mynt igen. Har du stora mängder mynt förväntar sig de flesta banker att du hör av dig i förväg och meddelar detta.

Många bäckar små

Svenska folket sitter och ruvar på en skatt där ute i landet. Senast för två veckor sedan meddelade Riksbanken att det fortfarande finns hela 1018 miljoner mynt på vift. Dessa har ett sammanlagt värde av 1,6 miljarder kronor. Pengar som alltså förlorar sitt värde efter den 31 augusti.