Snart dags för skatteåterbäring

Den 8:e augusti, nu på onsdag, är det dags för skatteåterbäring för dig som inte fick pengarna utbetalda i juni samt slutgiltigt besked för dig som har kvartskatt att betalat.

Den andra rundan av återbetalningar av skatten under 2012 kommer att ske mellan den 8:e till och med den 17:e augusti.

Utbetalningarna gäller för dig som har e-deklarerat men som inte fick pengarna utbetalda i juni på grund av försenad inlämning eller extra granskning av Skatteverket. Utbetalningar kommer även att göras till de som har lämnat in deklarationen via en pappersblankett eller för näringsidkare som har varit under utredning.

Enligt skatteverket så har det under 2012 skett en ökning av antalet personer som är berättigad skatteåterbäring samtigit som den totala summan har ökat.

Är det så att du har inte får tillbaka pengar utan istället måste betala en kvarskatt har du 90 dagar på dig att göra betalningen från det att du får dig slutgiltiga besked.

Skatteåterbäringen kommer att först och främst betalas ut till de som har registrerat ett bankonto. vilket innebär att de som ska få ett inbetalningskort får vänta lite längre.

Du kan dock redan i morgon, tisdag, logga in med hjälp av din e-legitimation för att se om du har kvarskatt att betala eller om det är en skatteåterbäring du har att vänta.