Snart försvinner roamingavgiften inom EU.

snart slopas roamingavgifterna inom EU Glada nyheter för er som gillar att surfa på semestern, eller när ni befinner er utomlands av olika skäl. Från om med den 15 juni slopas roamingavgifterna inom EU. Så nu kan ni släppa oron över att komma hem till saltade räkningar från telefonbolagen. Ni är många som kommer att påverkas av denna nyhet. En undersökning från Sifo visar att 87% av svenskarna tycker att mobiltelefonen är den viktigaste teknikprylen att ha med sig då de är på resande fot. Kanske är det rent av fler som vågar sig på att surfa under semestern efter detta beslut? Idag använder vi våra telefoner till såväl att ringa som surfa och fotografera, så kanske är det inte så konstigt att så stor andel tillfrågade vill ha sin telefon med sig.

Beslutet har varit på gång under en tid men problemet har legat i hur telefonbolagen ska ersätta varandra sinsemellan. De lite mer välbärgade nordeuropeiska länderna har inte velat hamna i en sits där de tvingas höja priserna i sina egna länder utan istället lägga låga grossistpriser på roamingen. De sydeuropeiska länderna med mycket turister har i sin tur oroats över att behöva höja sina priser för att kompensera kostnaden.

Men nu har de alltså kommit fram till en lösning. Då återstår bara att beslutet klubbas igenom i EU-parlamentet sedan är det fritt fram att surfa utan att behöva oroa sig för att komma hem till saftiga räkningar efter semestern.

Källa: EFN/Expressen