Solcellsstödet kan ta slut redan i år

Har du planer på att installera solceller och ta del av det nya solcellsstödet som regeringen införde för fyra år sedan? Då bör du skynda på för det är många som har ansökt om stödet och pengarna kan ta slut redan i år.

Intresset för solcellsstödet är stort och sedan februari i år har det inkommit 1600 ansökningar, enligt uppgifter från Dagens Industri. Det totala beloppet för alla ansökningar överstiger de medel som regeringen har avsatt för solcellsstödet, om alla som har ansökt också beslutar sig för att bygga, detta trots att man beslutade att har utöka stödet för 2013-2016 med 210 miljoner.

Även om det är många som har skickat in en ansökan om solcellsstödet så är det sannolikt att inte alla väljer att bygga. Dessutom kan priserna för solcellssystemen sjunka något vilket ger ännu mer uttrymmer för fler att ta del av stödet. Därmed kan det fortfarnade finnas en chans för dig att ta del av stödet och spara tusenlappar. Men det gäller att du skickar in din ansökan inom kort och inte väntar för länge.

Om solcellsstödet

Solcellsstödet ger extra pengar tillbaka för den som installerar solceller till sin villa. Installerar du ett solcellssystem så får du 35 procent av kostnaden tillbaka och det maximala beloppet som man kan erhålla för ett enskilt solcellssystem är 1,2 miljoner kronor.

Så ansöker du

Är du intresserad av solcellsstödet så hittar du ansökningsblanketter hos Energimyndigheten och som du sedan skickar in till Länsstyrelsen. Du kan även göra en ansökan över nätet via boverkets e-tjänst.

Källa: DI.se, Energimyndigheten