Spara pengar med rätt mobilabonnemang

Det finns många olika sätt att spara pengar i vardagen. Ett sätt är att minska onödiga kostnader som inkommer varje månad. Detta genom att gå igenom sina kostnader och se om det finns tjänster man inte behöver eller kan minska på. Det kan handla om en tidning man prenumererar på som man lika gärna skulle kunna läsa gratis online. Eller så kanske du sitter fast i ett dyrt mobilabonnemang med extratjänster som du inte utnyttjar. Det finns all anledning att se över sitt och familjens mobilabonnemang för att se om man på ett enkelt sätt kan komma ner i pris. Ofta krävs det bara en enkel jämförelse mellan de olika operatörerna för att se om man betalar för mycket eller inte.

Att klara sig helt utan mobil i dagens samhälle skulle vara en riktig utmaning. En telefon och ett mobilabonnemang är därför något de flesta är i behov av. Men försäljarna hos de olika operatörerna är sluga. Det är därför lätt att bli övertalad om att man behöver ett dyrare abonnemang än vad som faktiskt är nödvändigt. Vilket abonnemang som passar just dig grundar sig i dina vanor vilka försäljarna såklart inte har så stor insyn i.

Se över dina mobilvanor

välj rätt mobilabonnemang De första steget för att hitta ett bra och billigt mobilabonnemang är att se över sina mobilvanor. Dels se över vilka tjänster man är i behov av men även fundera lite extra på om det är något man kan dra ner på. Om du främst använder din telefon för att ringa så bör det viktigaste för dig vara att få ner samtalskostnaden. Vissa abonnemang har till och med fria samtal inkluderade vilket gör att du enbart betalar en fast avgift. Sedan kan du ringa hur många samtal du vill utan att detta kostar något extra. Dock kan det vara en idé att räkna ut om den fasta kostnaden överstiger den summa du betalar för dina samtal hos nuvarande operatör. Om du vare sig ringer eller skickar särskilt många sms så kan ett enkelt kontantkort räcka. Då fyller du själv på med pengar när nuvarande pott är tömd.

Om du istället mest använder din mobiltelefon för att skicka sms så bör du skaffa ett abonnemang med fria sms. De flesta operatörer erbjuder idag abonnemang där du kan skicka fria sms till hela världen.

Hur mycket surf behövs?

Dagens mobiltelefoner används som bekant till mycket mer än att bara ringa och skicka sms. Den främsta faktorn för de flesta i valet av mobilabonnemang är surfen. Hur mycket surf som behövs är högst individuellt. Många tonåringar idag har idag svårt att klara sig på 100 GB medan vuxna som främst använder sin mobil för att ringa kan komma undan med 3 GB. En del mobiloperatörer erbjuder idag abonnemang med obegränsad mängd surf. Dessa abonnemang är dock onödigt dyra. Har ni dessutom bredband hemma så kan det vara en bättre idé att alltid se till att vara uppkopplad till det när ni är hemma. På så sätt kan man enkelt spara in på surfmängden som finns på abonnemanget.

På Telenors hemsida ger man en fingervisning om hur mycket surf som räcker till vad. Enligt dessa uppgifter räcker 3 GB surf till 1,5 h musiklyssnande per dag eller 6 min videotittande per dag. Detta i jämförelse med 30 GB som räcker till 14,5 h musik per dag eller 1 h video per dag. Dock ska man ha i åtanke att surfen på mobilen även används till många andra applikationer vilket såklart gör att surfmängden kan ta slut snabbare än så.

Andra saker att tänka på när du väljer abonnemang

Har du tänkt att byta abonnemang så finns det även en del andra saker att tänka på. Även om syftet är att spara pengar så vill du ändå kunna använda telefonen. Då är det viktigt att se så att den nya operatören erbjuder en lika bra täckning som din gamla. Du blir inte gladare av 200kr mer i fickan varje månad om du inte kan få tag på din partner eller dina barn när du vill. Idag erbjuder dock de flesta mobiloperatörer bra täckning. De mindre operatörerna använder sig oftast av de större operatörernas nät. Detta på grund av många mindre operatörer så som Hallon, Vimla och Halebop ägs av stora operatörer så som 3, Telenor och Telia.

Slutligen bör du även se över bindningstiden på det abonnemang du väljer. Det är att föredra att inte ha någon bindningstid alls för då kan du enkelt byta operatör om du hittar ett billigare och mer gynnsamt alternativ. Här nedan listar vi olika mobilabonnemang och kanske hittar du ett billigare och bättre alternativ än ditt nuvarande. I sånna fall kan du enkelt klicka dig vidare till det specifika abonnemanget och teckna dig redan idag.

Hitta ett billigt mobilabonnemang här