Spelbolag lanserar eget Mastercard

Det blir allt mer vanligt att företag släpper sina egna betal- och kreditkort. Inte sällan är dessa kort även kopplade till ett lojalitetsprogram som möjliggör att kunder kan samla poäng vid användandet av kortet. Exempel på företag och butikskedjor som erbjuder sina egna kreditkort är Gekås, MQ, Shell och Coop. Nu är det även dags för de svenska spelbolagen att ge sig in i kampen om kortkunderna. I kölvattnet av den nya regleringen lanserar nu spelbolaget Betsson sitt egna Mastercard. Kortet går under namnet Betsson Mastercard som är ett betalkort helt utan kredit. Kortet kommer att vara direkt kopplat till kundens spelkonto och släpps initialt i begränsad upplaga. Totalt kommer det exklusiva kortet att ges ut till 500 kunder som ansökt om det via spelbolagets hemsida. Låter Betsson Mastercard något som skulle passa dig så får du lämna en intresseanmälan på hemsidan.

Det nya exklusiva Betsson Mastercard från Betsson är ett förbetalt kort. Detta innebär att du själv sätter in pengar på kortet för att kunna använda dig av det. Insättningarna till kortet sker via spelbolagets hemsida och kortet är alltså kopplat till ditt spelkonto. Vid vinster kommer dessa betalas ut direkt till spelkontot vilket görs att saldot på betalkortet fylls på. Således får du direkt tillgång till dina vinster och kan använda dessa för betalning världen över. Eftersom kortet är av typen Mastercard fungerar det i alla butiker och betalterminaler runtom i världen.

Betsson Mastercard är kopplat direkt till spelkontot

Betsson Mastercard Betsson Mastercard kan inte kopplas till något externt konto utan samtliga transaktioner sker via spelkontot. Du kan heller aldrig handla på kredit vilket minskar risken för att du ska hamna på obestånd. Dessutom innehar kortet funktioner som gör att du ska kunna hålla ditt spelande på en bra nivå. Vidare har Betsson planer på att utveckla sitt betalkort vilket innebär att du som kortinnehavare kommer att få ta del av många fördelar. Det kan handla om exklusiva erbjudanden och förmåner för alla som innehar kortet.

Det är sedan tidigare enbart svenska Cherry Casino som erbjudit sina kunder ett betalkort. Detta kort tycks dock inte existera längre efter en del efterforskningar som vi på Allt om Spara har gjort. Däremot blir det intressant att se om fler spelbolag kommer att följa trenden med egna betalkort. Kortbranschen har minst sagt exploderat de senaste åren och alltfler bolag väljer att ge ut sina egna betal- och kreditkort.

Kreditkort från re:member

Betalkortet kommer i begränsad upplaga

I skrivande stund har Betsson bara tryckt upp 500 stycken kort som nu väntar på nya ägare. När och om spelbolaget kommer att släppa fler kort är ännu inget man gått ut med. På spelbolagets hemsida kan man läsa att det enbart finns 204 kort kvar. Tycker du det nya betalkortet från Betsson låter intressant så kan du göra en intresseanmälan på deras hemsida. Är du befintlig kund hos Betsson så loggar du in på ditt konto för att göra intresseanmälan. Nya kunder måste först öppna upp ett spelkonto för att kunna ansöka om kortet. Efter att du anmält ditt intresse kommer spelbolaget att se över din anmälan. Visar det sig att du är en av de lyckliga spelarna som beviljas ett betalkort så får du information om detta via email. Du får då genomföra en regelrätt ansökan om kortet där Betsson bland annat gör en säkerhetskontroll på dig.

Vid större släpp av Betsson Mastercard kommer Betsson avisera om detta på sin hemsida. Men vad vi kan se så har intresset varit något svagt då man ännu inte fått ägare till alla de kort som man redan har släppt.