Stigande priser på boendemarknaden

Trots att det länge har pratats om att bostadspriserna måste ned för att undvika en kraftig nedgång, eller helt enkelt att en bostadsbubbla spricker, så fortsätter bostadspriserna att gå uppåt.

I Stockholm har är bostadsrättspriserna nästan på den rekordnivå de var i 2010 och skulle bara priserna stiga med en ynka procent så går de över denna tröskel. Det skulle innebära att priset per kvadratmeter skulle överstiga 59805 kronor. En nivå priserna aldrig varit tidigare. Det visar statistik från Maklarstatistik.se, som har undersökt priserna under augusti månad.

Det är dock inte bara i Stockholm som priserna fortsätter uppåt. I centrala Göteborg steg priserna med två procent. Och ser man till villapriserna för hela landet så ligger de kvar på samma nivå som tidigare, med enstaka undantag.

Ser man tre månader tillbaka i tiden, under sommarmånaderna, så visar också den statistiken på uppåtgående priser. En lite skrämmande utveckling med tanke på att Regeringen också anser att priserna måste nedåt för att undvika samma öde som USA gick till mötes när deras bomarknad kollapsade.