Stockholmsbörsen fortsätter att tappa mark

Sedan årsskiftet har Stockholmsbörsen gått starkt framåt och nådde sin peak i förra veckan men därefter har börsen tappat nästan hälften av årets uppgång.

Det är en tung period på Stockholmsbörsen just nu. Idag gick börsen ned ytterligare efter dagens  rapporter från flera företag och med fallande aktier som följd. Bland annat så tyngdes börsen av att Skanskas aktie föll med -2,89 procent, Nokia med -2,47 procent och ICA-gruppen med 0,5 procent, för att nämna några.

Vid 17-tiden var Stockholmsbörsen nere på -1,43 procent efter en redan tung vecka med nedgångar. Stockholmsbörsen nådde sin peak i förra veckan, måndagen den 27, och hade då en uppgång på 19,20 procent sedan årsskiftet. Men sedan börsen nåda sin peak har den fallit kraftigt, med över nio procent, och ligger nu 10,02 procent plus sedan årsskiftet.

Det är inte bara de svaga rapporterna som har sänkt börsen utan även osäkerheten bland investerare som tvekar med tanke på den osäkra utvecklingen i Grekland och de svaga siffrorna från USA.