Storbankerna tappar i förtroende

Allt fler vänder sig till de mindre bankerna och därmed ratar de fyra storbankerna Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. Det visar en ny undersökningar som är framtagen av Svenskt kvalitetsindex.

Svenskt Kvalitetsindex har under 2012 genomfört cirka 13 000 telefonintervjuer och resultatet av dessa intervjuer visar att privatkunderna har tappat förtroendet för de större bankerna.

En av orsakerna till de tappade förtroendet kan vara att de större bankerna satsar mer på nättjänster och stänger därmed ned kontor runt om i landet. En funktion som bevisligen är uppskattat av kunderna. I och med detta så tappar också bankerna den privata kontakten med kunderna samtidigt som det kan sticka i ögonen för många när bankerna uppvisar storvinster för verksamheten.

Det kanske inte är det så konstigt att storbankerna tappar i allt större grad. Konkurrensen i banksektorn har blivit allt hårdare med nya aktörer som dyker upp hela tiden och erbjuder fördelaktiga tjänster eller räntor som storbankerna har svårt att konkurrera med. Många väljer därmed att vara kund i flera banker samtidigt istället för att vara trogen kund i en bank.

Har du också tappat förtroendet till din bank? Vi på allt om spara ger dig de senaste boräntorna, privatlåneräntorna, sparräntorna och information om bankerna och vad som skiljer dem åt. Så att du kan hitta den eller de sparbankerna eller lånebankerna som passar din sparande eller lånefilosofi. Egentligen så är det dumt att hålla sig till en bank och vara missnöjd, sätt press på banken eller helt enkelt välj en annan.