Stort tryck på PostNord

Stort tryck på postnord Det blir allt vanligare att vi svenskar handlar online och gärna ifrån utlandet. Stora mängder paket landar varje dag på terminalerna hos PostNord och det tar tid att få ut paketen. Var beredd på längre leveranstid än tidigare.

Enorma mängder paket för PostNord att hantera

Svenskarna köper mer och mer på nätet från utlandet, och många paket blir det. PostNord uppskattar att de får runt 100 000 paket varje dygn – ibland upp till 130 000 paket. Dessa stora volymer gör det svårt för arbetarna på terminalerna, som aldrig vet exakt hur mycket som kommer komma in. Detta gör också att de har svårt att få ut alla paket i rätt tid till sina kunder. För dig som konsument kan du förvänta dig sena paket, och paket som kanske försvinner i mängden. PostNord gör självklart allt de kan, för att få ut paketen och försändelserna. Alla paket ska ut, och allra helst inom utsagd tid. Du får dock tänka på det när du handlar, att vara beredd på lite längre väntetid än du är van vid.

Kina i topp

En undersökning visar att drygt var femte svensk handlar från utlandet minst en gång i månaden. Paketleveranserna har ökat kraftigt de senaste åren, mycket tack vare internethandeln. Det mesta av det vi beställer kommer från Kina, som kommer på förstaplats hos svenskarna. Strax efter kommer Storbritannien, följt av Tyskland och USA. Att just Kina blivit så populärt har, som vi skrivit om tidigare, med deras låga priser och nästintill obefintliga fraktkostnader att göra.

Kläder och skor bland favoriterna

Produkterna som vi beställer är bland annat elektronikprylar, kläder, skor och kosmetika. Likväl är det en hel del större paket som också följer med, även om det inte alltid är just PostNord som delar ut dessa. Internethandeln blomstrar iallfall, med en hel del försändelser varje dygn. Vad brukar du köpa från utlandet?