Svenskar duktiga på återvinning

Torsdag 29 september är det återvinningen dag. I samband med det har Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, (FTI), med hjälp av konsultfirman Trinovo Consulting genomfört en analys av olika länders återvinningsstatistik. Och svenskar får en stor tummen upp.  Återvinningens dag

Enligt analysen är Sverige tillsammans med Belgien det länder som visar högst återvinningsgrad av förpackningar och tidningar i Europa. Svenskar är duktiga på att källsortera och lämna in material till återvinning. Men det är inte alla länder i Europa som är lika återvinningsstarka. I vissa andra europeiska länder tappar man och återvinningen minskar.

– Svenska hushåll och verksamheter fortsätter att öka sin källsortering. Ibland få vi ändå höra att vi halkat efter våra europeiska kollegor, något som vi har haft svårt att förstå när vi jämför oss med våra motsvarigheter i Europa, säger Kent Carlsson, vd vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

– Det är därför glädjande att vi nu fått bekräftat att vi faktiskt är bäst i Europa på att återvinna förpackningar och tidningar.

Källa:Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, (FTI)