Svenskarna kvar i sparkonton med låg ränta

SBAB har genomfört en undersökning som visar att en stor del av svenskarna har kvar sina gamla sparkonton med en låg ränta. En fälla som många hamnat i trots att det idag är smidigt att hitta en bank med bättre ränta.

Med tanke på det rådande ränteläget, med en negativ reporänta, så har de flesta bankerna chocksänkt sina sparräntor, ibland ned till 0 procent.

SBAB har genomfört en undersökning och ställt frågor om personerna sett över sitt sparande och bytt till en sparform som ger en högre avkastning. Undersökningen visar att en stor del, 43 procent, inte har sett över sin sparränta trots att det är idag är det enklare än någonsin att jämföra sparräntorna och att byta bank.

Om din bank idag ger 0,10 procent i sparränta så kan det vara värt att byta till en bank som ger ett tiotal procent mer i ränta. Om du exempelvis har ett kapital på 100 000 kronor så ger varje tiondel 100 kronor i ränta per år. I längden blir det pengar som kan göra skillnad när man räknar ränta på ränta-effekten och med tanke på prognoserna gällande reporäntan så kommer det ta tid innan vi är tillbaka på ”normala” räntenivåer igen.

Som du säkert vet så kan du jämföra sparräntorna direkt hos oss >

Källa: SBAB