Tips till årets fattigaste vecka

För många svenskar börjar idag 18 januari den fattigaste veckan på hela året. Här är tipsen som hjälper dig. 

Efter jul och nyår och med en vecka fram till lön så har vi sammanställt snabba tips till dig för att klara dig fram till löning. Det behöver inte vara svårt att spara pengar.

– Kylskåpsrensning
Se över vad som finns i kyl, frys och skafferi och utgå från det. På nätet finns massor av inspiration till nya maträtter med få ingredienser.

– Gratisaktiviteter
I de flesta städer finns det gratisaktiviteter som konserter och lekparker. Se över vad som anordnas i just din stad.

– Sälj secondhand
Se över vad som finns i källare/vind och sälj det secondhand. Antingen på någon köp- och säljsajt på nätet eller på någon av de begagnat-grupper som finns på Facebook.

– Planering
Försökt att planera allt ifrån mat, aktiviteter till transport och håll dig till den. Kanske göra det lite till en sport och se hur billigt du faktiskt kan leva på årets fattigaste månad?

– Gå ihop i grupp
Gå ihop med familj, vänner eller kollegor och samåk till jobb/skola, ha knytkalas eller bara ta en promenad tillsammans som aktivitet? Vi lovar att du inte är ensam om att ha det snålt den här veckan.

– Låt bilen så
Ställ bilen och ta dig kommunalt eller till fots/med cykel till jobb/skola för att spara bensinpengar.

– Var ute i naturen
Försök vara utomhus så mycket det går. Gå på promenader, åk pulka eller häng i lekparken. Att vara ute och andas frisk luft är en perfekt gratis aktivitet för både stora och små.