Tjäna pengar och poäng med rätt kreditkort

Det här med att välja rätt kreditkort är inte alltid så lätt. Det finns mängder med olika kort att välja mellan och alla kreditkort har sina egna fördelar. Vilket kort som är bäst är väldigt individuellt och beror helt på vilken livsstil du har. Ett kreditkort som passar bra för din närmsta vän kan vara helt ofördelaktigt för dig. Det gäller att ta reda på vad som är viktigt för dig och sedan hitta ett kort som inriktar sig på de nischerna. Men en bra början är att se över vilka behov du har och sedan  jämföra olika kreditkort på sajter så som Alltomspara.se.

Tjana pengar och poang med ratt kreditkort Många svenskar föredrar numera att handla med kort och anledningarna till detta är många. Bland annat minskar rånrisken då du inte längre behöver gå runt med en massa kontanter i plånboken. Samtidigt är det inte alla ställen som tar emot kontanter längre och vi går mer och mer mot ett kontantlöst samhälle. En annan fördel med att betala med kort är att du enkelt kan hålla reda på alla dina köp. Eftersom antalet svenskar som handlar med kort bara ökar så slåss kortföretagen om kunderna med näbbar och klor. Sättet dom gör detta på är att erbjuda olika tjänster och poängsystem som är kopplade till korten. Det kan handla om förmåner i form av återbäring, rabatt på drivmedel, bonusresor, reducerade årsavgifter eller poäng som kunden kan byta ut mot olika varor.

Dessutom är vissa av dagens kredikort kopplade till försäkringar som kan vara bra att ha när du exempelvis är ute och reser. Som du förstår så kan valet av kort göra en stor skillnad för dig och din privatekonomi. Därför kan det vara värt att sätta undan lite tid åt att jämföra kreditkort och se vilket kort som skulle gynna dig och din livssituation bäst.

Jamfor kreditkort hos Kortio

Jämför kreditkort hos Kortio

Hos Kortio kan du läsa mer om alla kreditkort och dess olika fördelar och nackdelar. Ta hjälp av Kortio när du ska välja kort så kan du spara pengar med lägre avgifter. Du kan även få pengar tillbaks varje månad och bra försäkringar kopplade till ditt kort.

 • Alla Sveriges kort samlade på en och samma plats
 • Oberoende jämförelse
 • Unika kampanjerbjudanden
 • Personlig rådgivning
 • Besök Kortio

  Rätt kreditkort för dig

  Vilket av alla otaliga kreditkort som är rätt för dig kan bara du svara på. Men för att göra det lite enklare för dig så kan man säga att de olika korten går att ordna in i olika kategorier. Dels finns det bensinkort som går att koppla till en kredit och som även fungerar som betalkort på andra ställen än din specifika bensinmack. Ett bensinkort passar dig som kör väldigt mycket bil då du ofta kan få förmånliga rabatter på drivmedel med dessa kort. En del av bensinkorten ger dig även bonus på andra köp än just drivmedel.

  Om du istället reser mycket med flyg så finns det andra kort som kommer gynna dig betydligt mer. Ett av de vanligaste kortet bland frekventa resenärer är American Express® SAS Eurobonus. Detta kort finns i olika varianter men den gemensamma nämnaren är att korten ger dig olika fördelar när du flyger. Med ett American Express® SAS Eurobonus tjänar du bonuspoäng på allt du handlar. Dessa bonuspoäng kan du sedan växla in mot bonusresor eller olika prylar. De som handlar mycket med sina American Express® SAS Eurobonus kort kan även glädja sig åt bonusresor för halva poängpriset. Dock gäller detta enbart med flygningar som utförs av SAS eller andra Star Alliance flygbolag. Andra kortalternativ för flygresenären är SAS Eurobonus Mastercard, Eurocard och British Airways VISA.

  Samla bonus när du handlar

  För dig som mest håller dig på hemmaplan kanske ett annat kort lämpar sig bättre. Då kanske ett kort som ger bonus och poäng på shopping kan vara ett alternativ. Det finns många kreditkort som är kopplade till stora matvarukedjor så som Coop (Coop betala efter) och ICA (ICA Bankkort plus). När du använder dessa kort så tjänar du en viss procent på det du handlar. Bonusen kan du sedan använda vid kommande köp i affären. Det finns även mer specifika kort så som Shoppingkortet Gekås Ullared samt Lindex More.

  När det gäller de mer generella korten så kan vi bland annat lyfta upp Supreme Card från Resurs Bank. Med de olika korten från Supreme Card tjänar du poäng på allt du handlar. Poängen kan sedan enkelt växlas in i Supreme Cards egna poängshop.

  Som du kan se så är det en riktig djungel när det kommer till marknaden för kreditkort. Det kan därför vara en god idé att ta hjälp av olika jämförelsesajter där erfarna människor redan tagit reda på all information åt dig. Och när du väl bestämt dig för ett visst kort så rekommenderar vi dig att noga läsa igenom alla regler och villkor som är kopplade till kortet. Ha också i åtanke att att ränta läggs på återbetalningsbeloppet om du inte betalar din faktura i tid.