Välavlönade tränar oftare

Högavlönade tränar oftare En undersökning visare att de som tjänar mer tenderar att träna mer. Ofta beror det på att de som är välavlönade i många fall får sin träning betald av arbetsgivaren. Idrottsföreningen Friskis&Svettis anser att en idrottsklyfta är på att dela Sverige.

I undersökningen som gjorts framkommer att bland dem som tjänar över 600.000kr /år är det hela 87% som tränar regelbundet. Bland dem som tjänar lägre är det endast 74% som kommer iväg regelbundet och rör på sig. Även när det kommer till synen på träning, huruvida den är viktig eller ej,kan man ser en klar skillnad. Bland höginkomsttagarna anser 63% att det är viktigt med regelbunden träning kontra 45% av dem med lägre utbildning.

Kroppen behöver röra på sig regelbundet för att vi ska må bra och orka mer. Som en av Sveriges största idrottsföreningar med 540.000 medlemmar vill man på Friskis & Svettis motverka trenden att de som tjänar lägre inte tränar i samma utsträckning som höginkomsttagarna..
Träning och rörelse får inte bli en fråga om inkomst. Som träningsarrangörer har vi ett ansvar att göra vår träning tillgänglig för alla, säger Karin Nolke Grubbström.

1083 svenskar mellan 17-79 år har deltagit i undersökningen och av dessa tränar 862 stycken minst en gång per månad. Ett träningspass syftar till minst 30 minuters pulshöjande aktivitet.