Vila ut år 2014 med långledighet

Nu är det år 2014 och för den som vill nyttja ledighet utan att ta alltför många semesterdagar är det ett bra år. Så här går du tillväga för att få ut mer långledighet.

Under 2014 går det att trixa lite med klämdagar för att få ut mer av sin ledighet. Det skriver Uppsla Nya Tidning som har räknat ut att det de röda dagarna under 2014 infaller på ett bra sätt för den som vill vara lite långledig.

Sammanlagt är antalet arbetsdagar under 2014 det minsta möjliga, nämligen 224 stycken. Detta förutsätter dock fyra veckors semester och att man är ledig de röda dagarna. De röda dagarna under 2014 ger nämligen möjlighet till långledigheter, vilket inte blir riktigt så fördelaktigt nästa år.

Så passa på att spara på semestern och ändå vara ledig.

Så här gör du för att få ut mer ledighet utan att ta alltför många semesterdagar:

– Påsk: Under påsken räcker det med att ta semester 14-17 april för att få sammanhängande ledighet i tio dagar.

– 1 maj: Eftersom 1 maj infaller på en torsdag kan man ta Valborgsmässoafton och 2 maj ledigt för att få sammanhängande ledigt i fem dagar.

– Kristi Himmelsfärd: Infaller som vanligt på en torsdag, så ta fredagen som en klämdag och få fyra dagar ledigt.

– Nationaldagen: I år infaller den på en fredag, vilket ger en gratis långhelg.

– Jul: Även 2014 infaller de röda dagarna på ett fördelaktigt sätt under jul och nyår. Julafton är en onsdag, vilket innebär att torsdagen och fredagen är röda dagar. Därför räcker de med att ta ledigt 22, 23, 29 och 30 december för att få hela 16 dagars ledighet!