Villornas snittpriser ökar igen

Den månatliga undersökningen som görs på svenska bomarknadens snittpriser har åter igen dykt upp. SIffrorna visar fortfarande på uppåtgående priser och marknaden visar heller inga tendenser på att mattas av. Detta trots alla varningar om ökade lån som i sin tur leder till ökade skulder.

Snittpriset idag ligger på över två miljoner kronor och det är det högsta som någonsin noterats. Medelpriset har gått upp med två procent den senaste mätningen. Gotland ökar snabbast med sju procent de senaste månaderna och totalt 11 procent på årsbasis. Dyrast hittar vi som vanligt i Stockholm där villorna ligger på 3,7 miljoner. Malmö och Göteborg med omnejd har snittpriset som båda ligger i trakterna kring 2,9 miljoner. Billigast är de Norrländska villorna där som exempelvis Västernorrland ligger på ett snittpris som inte tar sig över en miljon.

Snittpriser på svenska villor

Stockholm – 3,7 miljoner

Skåne – 2,3 miljoner

Västra Götaland – 2,1 miljoner

Västernorrland – 0,9 miljoner

Norrbotten – 1,0 miljoner

Vet du egentligen vad du betalar för ditt lån?

Högra priset kräver höga lån. För många handlar inte ett par 100 000 kronor hit eller dit om så mycket och man kan lätt buda iväg för att man vill ha sitt drömhus. Är det egentligen så? Vad kostar egentligen ett lån på 3,5 miljoner som kanske behövs för en villa i Stockholm och vad har 100 000 kronor för betydelse på kostnaden på årsbasis? Räkna gärna igenom ditt lån på vår lånekalkylator nedan.