Olika typer av lån

Att låna pengar har egentligen samma betydelse vad det än är för situation det gäller. Någon lånar pengar av en annan för att få råd med ett önskat syfte. Det som däremot skiljer sig avsevärt mellan olika lån är just situationerna som de skall användas till. Det är stora skillnader i att låna pengar för att bygga hus eller att ta ett smslån för att kunna ha råd att gå på krogen. Därför har bankerna och instituten utformat olika avtal beroende i vilket syfte som pengarna lånas till.

Låna pengar – en djungel

Det finns stora skillnader som kan gestaltas i olika sätt. Vissa lånetyper kräver kontantinsatser medan andra inte gör det. Vissa lån har räntor medan andra använder sig av avgifter. Amorteringstid och räntenivåer är olika beroende på vilken typ av lån det gäller. Säkerheter är ett annat krav som är hårdare i vissa lån medan inte ens noterade i andra. Det finns således flera anledningar till att känna till vilka olika krav och regler som gäller beroende på vad du har tänkt att låna dina pengar till.

Olika lånetyper till olika ändamål

Ute till vänster har en undermeny öppnats där du kan navigera dig fram genom de olika typerna av lån som finns att välja mellan. Vidare kommer du kunna klicka dig vidare för specifik information under respektive lånetyp för att ingen information som kan vara värd att känna till skall undgå dig som privatperson.