4Spar

4Spar ingår i 4Finance Group som är verksamma inom den nordeuropeiska marknaderna med fokus på konsumentkrediter och i koncernen ingår bland annat företagen Vivus.se och SMSCredit. I skrivandets stund har 4Finance Group verksamheter i Danmark, Finland, Litauen, Lettland och självklart Sverige.

4Spar är ingen traditionell sparbank. Pengarna som du överför till ditt konto kommer att återinvesteras i verksamheten, vilket gör att 4Spar har möjlighet att ge dig en av marknadens absolut högsta räntor. Det gör också att risken blir högre än om du skulle valt en att spara dina pengar hos en sparbank. 4Spar omfattas nämligen inte av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att du kan förlora alla dina sparade pengar om företaget skulle gå omkull.

Sparkonton

Det maximala beloppet som du kan spara hos 4Spar är 50 000 kronor, vilket också är maxgränsen för insättningar till dina konton. 4Spar tillhandahåller tre olika sparkonton, två bundna och ett fritt konto. Det fria konton, inlåningskontot, har fria uttag och det minst beloppet du kan föra över till ditt konto är 1000 kronor. De bundna kontona, räntekontona, har en bindningstid på 1 respektive 3 år. Det innebär att du inte kan göra några uttag under perioden och vid bindningstidens slut överförs beloppet till ett inlåningskonto. Det minsta beloppet du kan föra över till ett räntekonto är 10 000 kronor.

Hur blir jag kund hos 4Spar?

Om du är intresserad av att öppna ett konto för sparande hos 4Spar så kan endast göra det via deras webbplats. För att du ska kunna öppna ett konto behöver du clearing- och kontonummer hos din nuvarande bank, eftersom ett belopp kommer att överföras direkt till ditt nya konto hos 4Spar. Men för att ingen annan ska kunna öppna ett konto i ditt namn, och göra en överföring från ditt nuvarande konto, måste du identifiera dit med e-legitimation eller bankID. E-legitimation och bankID kan du skaffa hos din nuvarande bank. Du måste vara över 18 år för att öppna ett konto hos företaget.