4Spar

4Spar 4Spar ingår i 4Finance Group som är verksamma inom de nordeuropeiska marknaderna för konsumentkrediter. I samma koncern ingår även företagen Vivus.se och SMSCredit. I skrivandets stund har 4Finance Group verksamheter i Danmark, Finland, Litauen, Lettland och självklart Sverige. Bolaget sysslar med andra ord både med utlåning och inlåning. Dina inlånade pengar kommer att användas för att expandera 4Finance Groups verksamheter. Med anledning av detta är 4Spar alltså ingen traditionell sparbank utan en så kallad inlåningsverksamhet.

Eftersom dina pengar används under tiden du sparar dessa blir du också generöst belönad. Detta genom att 4Spar ger dig en av marknadens absolut högsta räntor. Det gör också att risken blir högre än om du skulle valt en att spara dina pengar hos en sparbank. 4Spar omfattas nämligen inte av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att du inte är garanterad att få några sparpengar tillbaks vid en situation där 4Spar går i konkurs.
Sparkonton med hög ränta hos 4Spar

4Spar AB erbjuder marknadens i särklass mest attraktiva sparform. Ditt inlåningskonto är helt avgiftsfritt och saknar bindningstid vilket betyder att du när som helst kan sätta in och ta ut pengar från ditt konto. Inlånat kapital används uteslutande för 4Finance Group framtida expansion. Det maximala beloppet som du kan spara hos 4Spar är 50 000 kronor. Det är också är maxgränsen för insättningar till dina konton. 4Spar tillhandahåller två olika typer av sparkonton.

Inlåningskonto

Den första varianten av sparkonto som du kan hitta hos 4Spar är det så kallade inlåningskonto. Letar du efter ett flexibelt konto så kommer detta konto passa dig som handen i handsken. När du har dina sparpengar här kan du göra fria uttag. Det minsta beloppet du kan sätta in på detta konto är 1000kr. Inlåningskontot har ingen bindningstid och avkastningen ligger för närvarande på 5,5%. Detta kan låta mycket men då ska du vet att räntan på det bundna kontona är ännu högre! Tänk dock på att räntan på inlåningskontot är rörlig och kan med andra ord ändras under tiden du har dina sparpengar insatta här.

Räntekonto 6 mån - 2 år

För dig som vet med dig att du inte kommer att vara i behov av dina pengar under en längre period finns det räntekonton. Dessa räntekonton är bundna och du väljer själv bindningstid. Den minsta tid som du kan binda dina sparpengar är i 6 månader. Men har du möjlighet så ska du binda dom i två år för då kommer du att få den absolut bästa räntan. Räntan på Räntekonto 2 år ger dig inte mindre än 8,1% i årsränta. Dessutom är räntan fast så den kommer inte att ändras under tid. Har du ett räntekonto hos 4Spar så kan du inte göra några uttag under perioden. Pengarna förs istället över till ett inlåningskonto vid bindningstidens slut.

Hur blir jag kund hos 4Spar?

Öppna konto hos 4Spar Om du är intresserad av att öppna ett konto för sparande hos 4Spar så kan du enkelt göra detta via verksamhetens hemsida. Klicka bara på "Öppna konto" så kan du enkelt registrera dig hos 4Spar. Du behöver enbart fylla i ett formulär och sedan bekräfta avtal och din identitet med BankID eller E-legitimation. När detta är gjort kommer 4Spar att skicka dig ett mail med en bekräftelselänk. När du bekräftat din ansökan kommer du att mottaga ett nytt mail där du får all nödvändig information. Det handlar om information om vilka konton du har att välja mellan samt hur du enkelt gör insättningar. Som ny kund kommer du automatiskt att få ett inlåningskonto. Men du kan smidigt öppna ett räntekonto och välja att sätta in pengarna där istället. Tänk på att du måste vara 18 år för att få öppna ett konto hos 4Spar.

Insättningar och uttag från kontot

När du registrerat dig och blivit kund hos 4Spar så är det dags att sätta in pengar. Du väljer själv vilket belopp du vill sätta in men tänk på att minsta insättning för inlåningskontot är 1000kr. Minsta insättning för räntekontona är 10 000kr. Som mest kan du sätta in 50 000kr till dina konton. Du gör dina insättningar genom att betala in pengar till 4Spars plusgiro. Med andra ord fungerar det precis som när du betalar en vanlig faktura. När du gör betalningen ska du ange ditt kundnummer som referens. Har du fler konton hos 4Spar så anger du istället det kontonummer som är kopplat till det konto du vill sätta in pengarna på.

När det är dags att ta ut dina sparpengar och din avkastning så kan du anmäla uttag via din profil. Men det går också bra att kontakta kundtjänsten antingen på telefon eller via mail. Använder du det sistnämnda alternativet så är mailadressen info@4spar.se. Efter du gjort ett uttag behöver du vänta i som längst tre arbetsdagar innan pengarna trillar in på ditt föranmälda uttagskonto. Men i regel går betalningen på en dag. Notera att du inte kan göra några uttag från dina räntekonton förrän bindningstiden löpt ut.