Svea Bank (fd Amfa Bank)

Svea Bank fd Amfa Bank Amfa Bank var en svensk bank som grundades 1993, Amfa Bank var en av de första aktörerna i Sverige att erbjuda företag fakturaköp. I november 2016 köptes Amfa Bank upp av Svea Ekonomi och i början av nästföljande år bytte banken namn till Svea Bank. Svea Bank ingår alltså nu i Svea Ekonomi koncernen som etablerades 1981. Koncernen är marknadsledande när det gäller olika lösningar för finansiering, inkasso, valutahantering och betallösningar. Svea Ekonomi omsätter miljarder varje år och har tusentals anställda runtom i Europa.

Banken har fortfarande fokus på olika finansiella lösningar för företag. Men man erbjuder även ett bra alternativ för sparande. Svea Bank har sedan 2012 ett banktillstånd från Finansinspektionen och sparpengar hos banken omfattas därmed av den statliga insättningsgarantin. Med andra ord är dina pengar tryggade även om banken skulle gå i konkurs. Svea Bank kallar sig själva för "Den lilla banken med det stora engagemanget" och kan därmed vara ett bra alternativ för dig som inte är nöjd med storbankerna.

Spara åt företaget hos Svea Bank

Hos Svea Bank erbjuder man långsiktigt sparande för främst företag. Här kan du enkelt öppna ett sparkonto åt ditt företag helt utan årsavgifter. Dessutom är kontot flexibelt och du kan göra insättningar och uttag precis när du vill. Samtliga transaktionen sker via Svea Banks internetbank som du kommer åt direkt via bankens hemsida. Kontot och dina insatta medel omfattas av insättningsgarantin så du kan få upp till 950 000kr tillbaks av dina sparpengar om banken hamnar på obestånd. Sparräntan ligger något högre än storbankernas men den går inte att jämföras med räntan hos inlåningsverksamheter. Å andra sidan omfattas sparkonton hos dessa verksamheter inte av insättningsgarantin.

Sparkontot fungerar precis som ett vanligt konto så överföringar till och från Svea Bank sker i regel samma dag. Du loggar in i internetbanken genom att använda ditt mobila BankID vilket är både säkert och smidigt. Du har rätt att säga upp ditt sparkonto när som helst men du är bunden till en uppsägningstid á 30 dagar. Räntan på sparkontot hos Svea Bank är löpande och kan med andra ord ändras under tiden du sparar.

Spara Avanza

Andra sparbanker och sparinstitut
0.70% - 0.70%
0.40% - 1.00%

Företagslån hos Svea Bank

foretagslan hos svea bank Hos Svea Bank står du som företagare i fokus och behöver du hjälp med finansiella tjänster så kan du med fördel vända dig hit. På så sätt kan Svea Bank sköta det krångliga och tråkiga som har med ekonomi medan du kan fokusera på att driva verksamheten framåt.

En av de tjänster som Svea Bank erbjuder är företagslån. Behöver du göra en större investering eller behöver låna till utrustning eller maskiner så kan du vända dig till banken. Här jobbar man med enkla ansökningsprocesser och snabba utbetalningar. Du ansöker direkt på hemsidan och får vanligtvis svar direkt. Du kan låna upp till 12 månader och gör du detta så ingår det även ett sparkonto för ditt företag. Även fakturaköp ingår när du lånar och det är såklart upp till dig själv om du vill utnyttja denna tjänst eller inte.

Svea Bank köper dina fakturor

Är du trött på kundfakturor som ligger och släpar och aldrig betalas i tid? Då kan det vara läge att sälja dina fakturor och detta kan du göra till Svea Bank. Detta är ett bra alternativ som gör att du fortfarande kan erbjuda dina kunder en längre förfallotid. Du säljer fakturan till Svea Bank och får in pengarna direkt. Svea Bank har ett konkurrenskraftigt paket för just fakturaköp och man anser sig själva vara experter inom området. Genom att du som företagare säljer dina fakturor får du minskad administration och ökad likviditet. Samtidigt tar du aldrig någon kreditrisk vilket kan kännas skönt.

I paketet för fakturaköp ingår en fakturaportal där du enkelt kan sälja dina fakturor helt digitalt. Du får även fakturaservice vilket innebär att Svea Bank hjälper dig med både påminnelser och inkassoprocess vid de tillfällen banken inte har möjlighet att köpa din faktura. Dessutom erbjuder man både e-faktura, faktura via mail samt faktura via vanlig post. Du som företagare väljer själv hur du vill att dina fakturor ska levereras.