Avida Finans

Avida Finans Avida Finans är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder flera olika finansiella lösningar. Detta till både privatpersoner och företag runtom i Norden. Bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas även av den statliga insättningsgarantin. Detta är en trygghet för dig som kund då du vet att du garanterat kan få tillbaks upp till 950 000kr av dina sparade pengar om Avida skulle gå i  konkurs.

Avida har funnits ända sedan 1983 och har i skrivande stund cirka 100 anställda. Det är med andra ord ett stort kreditmarknadsbolag som med moderna lösningar lockar många kunder. Hos Avida Finans har du möjlighet att både spara pengar, låna pengar samt ansöka om mindre krediter. Med konkurrenskraftiga räntor är man en aktör att räkna med på finansmarknaden.

Besök Avida Finans

Spara pengar med AvidaSpar

Är du ute efter att spara pengar så är Avida ett bra alternativ då man erbjuder ett sparkonto vid namn AvidaSpar. Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin och har inga dolda avgifter eller bindningstider. Istället kan du sätta in och ta ut pengar på ett flexibelt sätt när det passar dig. Notera dock att flexibla sparkonto ofta har en något lägre ränta än de konton där du binder dina pengar under en längre tid.

Med ett sparkonto hos AvidaSpar får du för närvarande 0,90% i sparränta (2019-02-07). Som mest kan du spara 950 000kr och för att få lov att spara här måste du ha fyllt 18 år och ha ett BankID. Antal fria uttag som du kan göra från ditt AvidaSpar är obegränsade.
Här kan du också spara pengar
0.70% - 0.70%
0.40% - 1.00%

Så öppnar du ett sparkonto hos Avida

Du skapar ett sparkonto hos Avida genom att verifiera dig med ditt BankID. När ansökningsprocessen är klar och allt är godkänt så är du redo att börja spara. För att göra detta behöver du sätta in pengar till ditt sparkonto. Detta gör du via bankgiro och i samband med detta ska du ange ditt nya kontonummer som OCR-nummer. När du väl genomfört din insättning så kommer det att ta två bankdagar innan pengarna landar på ditt nya konto.

När det gäller uttag så är dessa alltså helt avgiftsfria. För att göra ett uttag till ett externt bankkonto behöver du bara vara inloggad hos Avida. Därefter för du över pengarna genom att ange kontonumret till det konto du vill att pengarna ska gå. Därefter får du vänta mellan 1-2 bankdagar innan pengarna kommer att vara synliga. Avida erbjuder enbart sparkonto till myndiga privatpersoner. Du kan således inte spara för ditt företag eller eventuellt omyndigt barn här.

Låna pengar med AvidaLånet

Låna hos Avida Hos Avida Finans har du även möjlighet att låna pengar. Med AvidaLånet kan du låna upp till 400 000kr helt utan säkerhet. Detta innebär alltså att du inte behöver ha någon bostad, bil eller båt som pant för lånet. Avida frågar heller aldrig vad du ska använda pengarna till. Dock måste du ha goda ekonomiska förutsättningar för att få ta ett lån utan säkerhet hos Avida Finans. Detta avgörs genom en kreditupplysning från UC. Utifrån denna kreditupplysning bedömer Avida möjligheterna för dig att få lån. Vanligtvis räcker det med att du kan visa upp en regelbunden inkomst samt inte sitter med för många andra lån och krediter. Har du en betalningsanmärkning så kan det bli svårare att bli beviljad AvidaLånet. Däremot kommer du istället kunna få den så kallade AvidaKrediten.

Gällande räntan så sätts denna individuellt och för närvarande ligger låneräntan på AvidaLånet på mellan 4,95% till 21,95%. Hur din individuella ränta kommer att se ut får du reda på när och om lånet blir beviljat. Du ansöker enkelt direkt på hemsidan och får svar en kvart senare. Lånet är ett annuitetslån. Detta innebär att du under hela återbetalningstiden betalar samma belopp varje månad.

Ansök om lån hos Avida Finans

Här kan du också låna pengar
4.99% - 22.99%
2.95% - 27.00%
0.00% - 0.00%

AvidaKrediten - för dig med betalningsanmärkning

Avida Finans erbjuder även någonting som heter AvidaKrediten. Denna låneform passar dig som själv vill beställa när du vill låna pengar. Till skillnad mot AvidaLånet så har du här en öppen kredit som du själv bestämmer om du vill använda eller inte. Du betalar såklart bara ränta på den kredit som används. Kreditgränsen ligger på mellan 10 000kr och 150 000kr och uttagen av krediten sköts smidigt via din sida hos Avida. Pengarna som du tar ut från din AvidaKredit kommer till ditt vanliga bankkonto nästföljande dag. Man kan likna AvidaKrediten med ett kreditkort med skillnaden att du inte har något kort.

För dig med betalningsanmärkning som har svårt att få lån hos andra bolag så kan AvidaKrediten vara ett bra alternativ. Avida anser nämligen inte att din ekonomiska historik är särskilt viktig. Istället kollar Avida på hur dina förutsättningar ser ut vid den aktuella perioden för kreditansökan. Är din nuvarande betalningsförmåga okej så kommer du med största sannolikhet att bli beviljad en kredit.

Ränta på AvidaKrediten sätts individuellt och kan med andra ord variera beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Du som inte har någon betalningsanmärkning kan få ränta från 4,95%. Har du en anmärkning så får du räkna med en ränta på mellan 12% och 19%. Hur just din ränta kommer att se ut får du reda på när krediten blir beviljad.