Erik Penser Bank

Erik Penser Bank Erik Penser Bank grundades 2008 och är sprungen ur Erik Penser Fondkommission som startades 14 år tidigare. Banken är privatägd och grundaren heter självklart Erik Penser. Erik Penser var länge en av landets mest inflytelserika finansmän och med anledning av detta kanske det inte är så konstigt att banken främst vänder sig till mer förmögna kunder. Erik Penser Bank är under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva bankrörelse och värdepappersrörelse i Sverige. I och med detta omfattas även besparingar i banken av den statliga insättningsgarantin. Detta garanterar dig att få tillbaks upp till 950 000kr om Erik Penser Bank skulle hamna på obestånd.

Banken erbjuder en rad olika finansiella tjänster till både privatpersoner och institutionella investerare. Det handlar om alltifrån kapitalförvaltning, förmögenhetsrådgivning, mäkleri och pensionsförvaltning. Bankens slogan är "Vi utvecklar förmögenhet" och man är experter på att skapa individanpassade lösningar och kundvärde till en utvald målgrupp. Att Erik Penser Bank vänder sig till personer med större tillgångar märks bland annat på vilka lägsta insättningar som accepteras till bankens sparkonton.
Spara pengar i Penser Spar

När det gäller sparande så erbjuder Erik Penser Bank både sparkonto och kapitalförvaltning. Det sistnämnda är främst aktuellt för dig som har en stor förmögenhet som du inte mäktar med att förvalta själv. Du kan läsa mer om Erik Penser Banks kapitalförvaltning på bankens hemsida. Här tänkte vi istället gå igenom den andra produkten för sparande som banken erbjuder. Det handlar om ett sparkonto vid namn Penser Spar. Detta kontot omfattas av den statliga insättningsgaranti vilket alltid är en säkerhet för dig som sparar. Vilken ränta du erbjuds när du sparar hos Erik Penser Bank beror på hur lång löptid du har på ditt sparkonto. Du kan välja en löptid på mellan 3 månader och 3 år. Ju längre löptid du kan tänka dig desto större kommer också din avkastning att bli.

Räntorna på Penser Spar kan inte jämföras med den ränta du får hos inlåningsverksamheter. Däremot erbjuder man än högre ränta än många av storbankerna. För närvarande ligger räntorna i Penser Spar på mellan 0,80% och 1,70%. Eftersom det handlar om fasta räntor så gäller samma ränta under hela bindningstiden. Detta trots att ränteändringar sker på marknaden. Du kan enbart göra en insättning till Penser Spar och det lägsta beloppet du kan sätta in är 25 000kr. Maxgränsen för insättning är 950 000kr. Penser Spar är en bunden produkt vilket gör att du inte själv kan göra några uttag under löptiden för sparandet. Om du ändå måste ta ut pengar så kan du begära uttag genom att kontakta kundtjänst.

Andra sparinstitut
0.70% - 0.70%
0.50% - 0.50%

Så gör du för att bli kund hos Penser Spar

Tycker du att Erik Penser Bank erbjuder en bra sparform som du tror passar dig så kan enkelt skapa ett konto och bli kund. För att göra detta loggar du in med ditt BankID eller din e-legitimation på penser.se. Efter inloggning behöver du ange personliga uppgifter så som email och telefonnummer. När detta är gjort kommer en kundprofil att skapas åt dig och därefter kan du göra en kontoansökan för att öppna ett sparkonto.

När det är dags för dig att göra din första insättning till sparkontot så sker detta via bankgiro. Med andra ord går du tillväga på samma sätt som om du skulle betala en vanlig faktura. Vilket OCR-nummer du ska använda dig av framgår i det meddelande du får från Penser Spar när du skapar ditt sparkonto. Det kommer att ta mellan 1-3 bankdagar innan pengarna blir synliga på ditt konto i Penser Spar. När det gäller den ränta som intjänas via ditt sparkonto så betalas denna ut till ditt transaktionskonto vid löptidens slut.

Wealth Management hos Erik Penser Bank

För dig med en större förmögenhet finns det anledning att kika närmre på Erik Penser Banks övriga produkter. Här erbjuder man Wealth Management i form av bland annat förmögenhetsrådgivning. Syftet med sådan rådgivning är att få din förmögenhet att växa ännu mer. Genom samarbete med externa rådgivare får både entreprenörer och familjer en förstklassig och modern service.

Man erbjuder även kapitalförvaltning med låga kostnader och hög kvalitet. Eftersom man är en relativ liten aktör på marknaden kan man agera både smart och snabbt när förändringar på marknaden sker. Kunder vars kapital förvaltas av Erik Penser Bank kan alltid hålla sig uppdaterade via bankens veckobrev.

Slutligen erbjuder Erik Penser Bank även mäkleritjänster för dig som är privat investerare. Du som frekvent sysslar med trading kan ta del av en DMA och på så sätt övervaka din handel på ett smidigt sätt. Vill du veta mer om Erik Penser Bank och tillhörande tjänster så hänvisar vi dig till bankens hemsida.