HoistSpar

HoistSpar HoistSpar är en inlåningsverksamhet som erbjuder sparkonto med hög ränta. Verksamheten ägs och drivs av Hoist Finance AB som står under Finansinspektionens tillsyn. Konton hos HoistSpar omfattas av den statliga insättningsgarantin vilket alltid känns tryggt. Detta innebär att du kan få upp till 950 000kr om verksamheten skulle gå i konkurs. Eftersom HoistSpar är en inlåningsverksamhet så används dina sparpengar till att bedriva verksamheten framåt. Denna verksamhet sysslar främst med skuldhantering åt internationella banker och andra institutioner. I skrivande stund har man 61 000 aktiva konton vilket ger en aning om HoistSpars popularitet.

Hos HoistSpar finns det flera olika möjligheter för ditt sparande. Här kan du spara via ett rörligt sparkonto (Sparkonto Flex) men även via fasta sparkonton (Sparkonto Fast). De senare har en bindningstid på 12, 24 och 36 månader. Du avgör själv vilken bindningstid som passar din ekonomiska situation bäst. Ju längre du kan tänka dig att binda dina sparpengar desto högre ränta får du.

Testa Fondroboten Lysa

Sparkonto Flex (tidigare Sparkonto 1000)

Sparkonto Flex Sparkonto Flex är HoistSpars flexibla konto där du har möjligheten att röra pengarna fritt utan att behöva betala några avgifter för insättningar eller uttag. När HoistSpar förändrade sitt utbud så bytte de även namn på det rörliga kontot från Sparkonto 1000 till Sparkonto Flex. Villkoren är dock oförändrade vilket innebär att det inte är någon större skillnad för dig som sparar. Du kan även fortsättningsvis vara nöjd med att du får en av marknadens högsta sparränta här!

Notera att högsta möjliga sparbelopp är 950 000kr. Detta gäller per enskild kund så är ni fler familjemedlemmar som vill spara till hög ränta så rekommenderar vi att ni skapar varsitt konto. Antal tillåtna insättningar är obegränsade till skillnad mot de fasta sparkontona. Du kan själv se hur ditt sparande kan växa med Sparkonto Flex genom att använda de sparverktyg som finns på HoistSpars hemsida.

Sparkonto Fast 12, 24, 36 månader

Sparkonto Fast HoistSpar Sparkonto Fast är samlingsnamnet för de konton som har en löptid på minst tolv månader. Det finns tre olika konton att välja på och beroende på vilket av dessa du väljer binder du pengarna i 12, 24 eller 36 månader. Högst ränta får du om du binder dina pengar på 36 månader. I skrivande stund ligger den effektiva räntan på detta konto på 1,70%. Kapitaliseringen av räntan görs vid varje löptids slut. Precis som för Flex kontot så finns en gräns för hur mycket pengar du får spara på kontot. Gränsen är till dagens datum satt till 950 000kr per person och konto. Insättning av sparpengar till kontot får endast ske vid ett tillfälle.

Syftet med ett sparkonto som det HoistSpar erbjuder är att låta pengarna vara under hela bindningstiden. Är det ändå så att du vid något tillfälle är i behov av dina sparade pengar så kan du göra ett uttag mot en avgift. Avgiften beräknas procentuellt och baseras på den summa du har på kontot. Beroende på vilket av de tre fastkontona du har får du betala mellan 1-2% i avgift vid uttag. Enbart ett uttag per år får göras från ditt Sparkonto Fast.

Uttag och insättningar hos HoistSpar

Alla insättningar och uttag hos HoistSpar sker på ett smidigt och säkert sätt. När du ska göra din första inbetalning till ditt sparkonto använder du HoistSpars bankgironummer. Därefter kommer det att ta 1-3 bankdagar innan du kan se pengarna på kontot. Se till att ange rätt OCR-nummer som du fått skickat till dig i samband med din inbetalning. Det är inte nödvändigt att använda samma konto för insättningar och uttag.

Har du ett Sparkonto Flex hos HoistSpar så går det bra att sätta in pengar via autogiro. Detta är ett bra alternativ för dig som vill månadsspara eller spara på annan regelbunden basis. Du väljer självklart själv vilken summa som varje månad ska dras samt vilken datum i månaden som detta ska ske.

När det gäller uttagskonto så anger du detta i samband med din ansökningsprocess. Vill du vid senare tillfälle ändra detta så måste du ta kontakt med kundtjänsten. Du kan nämligen inte ändra ditt föranmälda uttagskonto själv. I samband med att du tar kontakt med kundtkänst så se till att ta en kopia på ett kontoutdrag. Var noga med att både ditt namn och ditt kontonummer syns. Du kommer även behöva skicka in en kopia på din legitimation för att verifiera dig. Du kan skicka dokumenten både via mail och postledes. När det väl är dags för ditt första uttag så begär du detta när du är inloggad hos HoistSpar. Därefter tar det ungefär tre bankdagar innan du kan se pengarna på ditt konto.

Hur blir jag kund hos HoistSpar?

Du kan ansöka om att få ett sparkonto hos HoistSpar direkt på deras hemsida. Se bara till att ha ditt mobila BankID tillgängligt för det är nämligen så du verifierar dig. Systemet går sedan på automatik och om alla uppgifter du anger stämmer så blir du kund omedelbart och kan påbörja ditt sparande. Har du inget mobilt BankID så går det även bra att verifiera sig via både vanligt BankID och Telias Net ID. Notera att du måste vara över 18 år och folkbokförd i Sverige för att öppna ett sparkonto hos HoistSpar.

Du som bor utomlands eller har skyddad identitet kan inte genomföra ansökningsprocessen online. Istället behöver du ansöka om kontot via en blankett som du kan ladda ner på HoistSpars hemsida. Vill du öppna fler konton gör du sedan detta i den inloggade versionen hos HoistSpar.