HoistSpar

Spara med HoistSparHoistSpar erbjuder möjligheten att spara både i ett rörligt sparkonto, Sparkonto Flex, men även genom tre fasta sparkonton, Sparkonto Fast, som har en bindningstid mellan 12 - 36 månader. Det ger dig möjligheten att själv välja om du vill binda dina pengar för en högre ränta eller spara i ett konto som tillåter dig att röra pengarna fritt.

Besök HoistSpar

Sparkonto Flex (tidigare Sparkonto 1000)

Sparkonto Flex är HoistSpars Flex-konto där du har möjligheten att röra pengarna fritt utan att behöva betala några avgifter för insättningar eller uttag. När HoistSpar förändrade sitt utbud så bytte de även namn på det rörliga kontot från Sparkonto 1000 till Sparkonto Flex, dock är fortfarande villkoren densamma och därmed så är det ingen större skillnad för dig som sparar. Och fortfarande så kan du vara nöjd med att du får en av marknadens högsta räntor.

Sparkonto Fast

Sparkonto Fast är ett samlingsnamn för tre olika konton som har en bindningstid mellan 12 till 36 månader. Dessa tre konton tillåter ett uttag per år med en avgift från en procent av beloppet. När du binder pengarna så får du också en högre sparränta, ju längre tid du binder pengarna desto högre ränta får du, inga konstigheter. Du får spara upp till 950 000 kronor per konto.

Uttag och insättningar hos HoistSpar

Alla uttag hanteras via Internetsystem som du enkelt loggar in på. Efter att du begärt dina pengar tar det normalt tre bankdagar innan pengarna finns på ditt personkonto. Om du vill sätta in pengar är inte heller det ett problem. Du gör det på samma sätt som när du betalar en räkning. Du anger HoistSpar som mottagare och fyller i ditt genererade OCR-nummer som du fått genom systemet. Pengarna kommer in på ditt konto på mellan 1 - 3 bankdagar.

Hur blir jag kund hos HoistSpar?

Du kan ansöka om att få ett sparkonto hos HoistSpar direkt på deras webbplats. Systemet går på automatik och är allt som det skall så blir du kund direkt. Du behöver ha en giltig e-legitimation från BankID, Nordea, Telia eller Posten samt förhandsinformation om ett förvalt utbetalningskonto med clearingnummer och kontonummer.

Ränta

Sparräntor HoistSpar
Sparbank / SparkontoTidInsättn. garantiRänta
HoistSpar sparkontoHoistSparSparkonto Fast 36 månader3 årJa1.70% Besök
HoistSpar sparkontoHoistSparSparkonto Fast 24 månader2 årJa1.50% Besök
HoistSpar sparkontoHoistSparSparkonto Fast 12 månader1 årJa1.25% Besök
HoistSpar sparkontoHoistSparSparkonto Flex mån.Ja0.75% Besök
HoistSpar sparkontoHoistSparSparkonto Företag mån.Ja0.20% Besök