Landshypotek Bank

Landshypotek Bank Landshypotek Bank är en av Sveriges äldsta banker och grundades redan 1836. Fokuset då som nu ligger på att finansiera satsningar inom jordbruk och skogsbruk. Landshypotek Bank ägs av Landshypotek Ekonomisk Förening som ägs av 40 000 lånekunder runtom i landet. Sedan 2014 innehar Landshypotek ett banktillstånd från Finansinspektionen. Med detta tillstånd kan man nu erbjuda allmänheten lån och sparprodukter och man riktar sig därför inte enbart till jord- och skogsbrukare. Därav kan du som privatperson eller företagare med fördel påbörja ett sparande hos banken. Det finns även lånemöjligheter för dig som tänkt köpa ett hus.

Fokuset för Landshypotek Bank ligger på landsbygden och man är därmed en av få banker som lyfter blicken bortom storstäderna. Man arbetar även för ett hållbart brukande och ett rikare liv i hela landet.

Sparkonto Trygghet hos Landshypotek Bank

Hos Landshypotek Bank kan du spara tryggt och säkert då ditt konto omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta till skillnad mot alla de inlåningsverksamheter som erbjuder höga sparräntor men låg säkerhet. Landshypotek Bank erbjuder en sparprodukt vid namn Sparkonto Trygghet. Som privatperson kan du med fördel öppna upp ett sådant konto för att påbörja ditt sparande. Fördelen med Sparkonto Trygghet är att det inte har någon bindningstid. Med andra ord kan du när som helst ta ut dina pengar igen och detta helt utan avgifter.

Räntan på sparkontot är rörlig och kan förändras i takt med att ränteläget i Sverige förändras. Däremot kan du som kund få en högre ränta genom att spara ett större belopp. Du som har ett sparbelopp på 100 000kr eller mer kommer att få en bonus. Ditt konto kommer då automatiskt att gå över i ett Sparkonto Trygghet+. Detta konto har samma villkor som det andra med skillnaden att räntan är något högre som ett tack för din lojalitet till banken.

Samtidigt som du sparar kan du känna att du bidrar till en god sak. Detta då ditt sparande stärker banken som i sin tur kan erbjuda bättre lånevillkor för alla företagare ute på landsbygden. Därmed bidrar du till utvecklingen av den svenska landsbygden.

Öppna upp ett Sparkonto Trygghet hos Landshypotek Bank

Trygghetssparande hos Landshypotek För dig som gillar vad Landshypotek Bank står för och delar värderingarna finns det möjlighet att enkelt öppna upp ett sparkonto hos banken. Detta gör du helt digitalt och du behöver alltså inte besöka något lokalt bankkontor för att bli sparkkund. Besök istället bankens hemsida och öppna ett konto genom att fylla i det digitala formulär som finns på sidan. Du behöver verifiera din identitet med hjälp av BankID eller mobilt BankID. När alla uppgifter är ifyllda så kommer du att få en bekräftelse på öppnat konto via både sms och mail.

Du kan nu påbörja ditt sparande och får en bra översikt över ditt konto via internettjänsten. Du kan ha fler sparkonton hos banken om du vill det. Insättningar till ditt sparkonto görs via en direktöverföring och det tar i regel max en dag innan du ser pengarna på kontot. Du kan även göra stående överföringar så att du exempelvis sparar samma belopp varje månad. Uttag till annan bank gör du direkt via internettkänsten och även detta tar i regel bara en dag. Du som föredrar det mer traditionella sättet att överföra pengar kan fylla i en blankett som du skickar till Landshypotek Bank postledes.

Bolån till hus hos Landshypotek Bank

Landshypotek Bank erbjuder alltså även bolån till privatpersoner. Detta gäller dock enbart för hus så du kan inte låna till en bostadsrätt här. Oavsett om du ska ta ett nytt bolån eller vill flytta det du har så är Landshypotek Bank en lämplig kandidat för uppgiften. Du kan enkelt ansöka om bolån till hus direkt på bankens hemsida. Där kan du även se aktuella räntor. Notera dock att det handlar om snitträntor och listräntor och inte är något facit för vilken exakt ränta du kommer att erbjudas.

Hos Landshypotek Bank kan du låna upp till 75% av husets värde och detta gäller även för villor och fritidshus. Lånen sträcker sig från 200 000kr och uppåt och du kan välja på en återbetalningstid på mellan 30 år och 50 år. Du som vill utöka ett lån som du redan har hos Landshypotek kan göra detta genom att kontakta kundservice. Har du ännu inget hus så behöver du inte ansöka om ett lånelöfte innan du ansöker om lån. Istället kan du knappa in uppgifterna om huset i din ansökan så sköts allt på en och samma gång.