Upplands spar

UpplandsSpar UpplandsSpar är en inlåningsverksamhet som finns registrerad hos Finansinspektionen. Verksamheten ägs av Uppland Kapital AB som även är ägare till Uppland Kredit och Nätlån. UpplandsSpar erbjuder alternativa sparprodukter när sparande hos traditionella banker inte ger någon avkastning. Eftersom det är en inlåningsverksamhet så används dina pengar till verksamhetens fortsatta expansion.

Något som är bra att veta är att pengar som sätts in på konton hos UpplandsSpar inte omfattas av Lagen om insättningsgaranti. I praktiken innebär detta att du kan förlora samtliga pengar om UpplandsSpar skulle hamna på obestånd. Detta är alltid en risk man bör kalkylera med. Trots detta skulle vi på Alltomspara.se se ett sparande hos UpplandsSpar som relativt riskfritt. UC bedömer att UpplandsSpar har den absolut högsta kreditvärdigheten. Dessutom har verksamheten under flera år redovisat ett positivt resultat och man har god likviditet. UpplandsSpars styrelse är därtill stark medlemmar från både bank- och industrivärlden.

Testa Fondroboten Lysa

Spara pengar med hög ränta hos UpplandsSpar

Hos UpplandsSpar kan du spara i både sparkonton och räntekonton. Gemensamt för alla konton är att de erbjuder högre avkastning i form av sparränta än samtliga traditionella banker på marknaden. Dock ska man såklart räkna in risken som det innebär att spara pengar hos ett inlåningsföretag. Det finns sex olika konton att välja mellan hos UpplandsSpar. Vilket konto som passar bäst för just dig kan bara du avgöra. Men mycket handlar om huruvida du kan tänka dig att binda dina sparpengar under en längre tid eller inte. Ju längre tid du kan tänka dig att binda desto högre ränta kan du också förvänta dig. Samtliga konton är avgiftsfria och ett av kontona erbjuder även fria uttag. Du kan läsa mer om varje enskilt konto nedan.
Andra sparinstitut och inlåningsverksamheter
0.70% - 0.70%
0.35% - 2.25%

Sparkonto med fria uttag hos UpplandsSpar

För dig som inte vill binda dina pengar under en specifik tid är UpplandsSpar renodlade sparkonto bäst. Detta är ett sparkonto med rörlig ränta och utan uppsägningstid. När helst du vill kan du göra ett uttag från ditt sparkonto och detta tar i regel 5 bankdagar. Då kontot är så pass flexibelt erbjuder man inte lika hög ränta här som för räntekontona. Men du kan trots detta räkna med en betydligt högre sparränta än vad du är van vid. Den ränta som tjänats in kapitaliseras årligen under årets sista dag.

Det är sparkontot som du automatiskt får när du blir kund hos UpplandsSpar. Du kan som minst sätta in 1kr till kontot och gränsen för hur mycket pengar du kan sätta in är 50 000kr. Även om det är lockande med fria uttag så bör du ändå fundera igenom beslutet att ta ut pengar från ditt sparkonto. Du går miste om en hel del ränta genom att minska det totala sparbeloppet. En bättre idé är då att skapa en buffert för oförutsedda utgifter. Denna buffert kan du ha på ett separat konto hos din vanliga bank.

Räntekonton (3-36 mån) med upp till 10% sparränta

Du som inte är i behov av dina pengar och lätt kan vara utan dessa en längre tid bör rikta in dig på UpplandsSpars räntekonton. Man erbjuder inte mindre än fem olika räntekonton och alla konton har olika bindningstid. Den kortaste bindningstiden ligger på tre månader och du får högre ränta än på sparkontot men lägre ränta än de konton med längre bindningstid. I skrivande stund ligger den fasta ränta på detta konto på 7,25% årligen. För att öppna ett räntekonto med löptid på tre månader behöver du bara föra över pengar från ditt sparkonto. Notera att du med detta räntekonto inte kan göra några uttag förrän löptidens slut. När detta sker kommer både insättningen och intjänad ränta att betalas till ditt sparkonto där du kan ta ut pengarna.

Det finns möjlighet att binda dina pengar i upp till 36 månader. Detta är det bästa alternativet för dig som vill få god avkastning och som samtidigt inte är i behov av pengarna de kommande tre åren. Räntekonto 36 månader har i skrivande stund en årlig sparränta på 10%.Med andra ord är UpplandsSpar en av de inlåningsverksamheter som betalar bäst sparränta just nu. Inga insättningar eller uttag är möjliga att göra under löptiden. Den intjänade årsräntan förs över i slutet av varje år. Minsta insättning till detta räntekonto är 10 000kr och högsta insättning är 50 000kr.

Så blir du sparkund hos UpplandsSpar

Om du på allvar vill sätta igång med ditt sparande så är det enkelt att registrera sig hos UpplandsSpar. Besök bara deras hemsida och klicka sedan på Öppna konto. När detta är gjort behöver du bara fylla i ett formulär och sedan bekräfta all information via ditt BankID. Du måste ha ett bankkonto i din annan bank också och detta måste anges i formuläret. Detta för att du enkelt ska kunna föra över din framtida avkastning via ditt konto hos UpplandsSpar.

När det sedan är dags för dig att göra din första insättning så sker detta via bankgiro. Med andra ord är det ingen skillnad mot att betala en vanlig faktura. Dock ska du komma ihåg att det är ditt kontonummer som ska fyllas i i raden för OCR eller referens. Insättningen måste ske via autogiro då verksamheten vill kunna få bekräftat att det utbetalningskonto som du angivit verkligen är ditt. Detta är ett led i att motverka pengatvätt och annan olaglig verksamhet. Det är helt avgiftsfritt att göra en autogiro inbetalning och meningen är att det enbart ska vara en engångsinsättning. Se därför till att inte välja automatiska insättningar när du skapar autogirot. När väl pengarna kommit till ditt sparkonto kan du föra över detta till ett räntekonto om detta passar dig bättre.