Volvofinans Bank

Volvofinans bankHos Volvofinans Bank kan du utan avgifter få ett tryggt sparande. Trots att ett sparkonto hos Volvofinans Bank inte har någon bindningstid, kan de ändå erbjuda en hög och stabil ränta. Ett sparkonto hos dem omfattas och skyddas av den statliga insättningsgarantin. Banken kan även tillhandahålla en hög och stabil ränta som oftast överstiger räntan du kan få hos de större bankerna.

Besök VolvoFinans

Så blir du kund

Att bli kund hos Volvofinans Bank går enkelt snabbt och smidigt. Allt du behöver göra är att gå in på deras hemsida och logga in med din e-legitimation. Därefter kan du komma igång och spara direkt.

Så gör du en insättning

För att göra en insättning på sparkontot gör du en överföring till ett av deras Bank eller postgiro-konto med en specifikt OCR-nummer som är knutet till ditt konto. Insättningen tar 1-2 dagar.

Oavsett om du ska köpa en Volvo, eller en bil av något annat märke, så kan Volvo finans bank hjälpa dig. De är självklart specialiserade på just Volvo och har många års erfarenhet av just dessa bilar. Detta gör att de vet exakt vad som kan hända och vad din försäkring ska innehålla, vilket ger en schysst och rättvis försäkring. Dessutom erbjuder de ett kort med massor av förmåner, bra villkor för sparande och en hel del kunskap om bilköp och liknande. Här hittar du mer om Volvofinans och deras verksamhet.

Volvofinans bank

Volvofinans Bank startades för att kunna ge extra bra villkor för just billån till Renault och Volvo. Banken blev godkänd av Finansinspektionen 2008 och har sedan dess utvecklats till att ge många förmånliga erbjudanden till Volvo- och Renaultägare. Målet är att kunna erbjuda finansiering till just produkter från Renault och Volvo, och med förmånskortet Volvokortet får du såväl erbjudanden som rabatter.

Idag har de även bankverksamhet med sparkonton och erbjuder lån, med fokus på billån och bilförsäkring – som går under namnet Volvia. Utöver Volvia, som är en specialiserad försäkring för just Volvo, så finns även Renault försäkring och Dacia försäkring. Volvofinans erbjuder alltså en hel del till den som har en Volvo eller Renault – det ska vara extra lönsamt att vara kund hos Volvofinans.

Volvokortet

Volvokortet är Volvofinans eget bank- och kreditkort med rabatt. Med kortet får du erbjudanden och bonuserbjudanden som kan underlätta ditt liv med bilen. Du får bland annat bonus på dina inköp, vilket ju är trevligt om du köper spolarvätska, kör en biltvätt eller liknande. Även andra köp ger dig bonus, så köper du mat eller en resa så får du bonus på det också.

Du kan också delbetala upp till fyra månader räntefritt, helt utan avgifter. Detta är en bra möjlighet om du till exempel ska köpa nya däck, om det kostar lite mycket på verkstaden eller om du köpt något annat som du hellre delbetalar. Fördelarna är dock många fler och varierar till och från – alla aktuella erbjudanden hittar du på Volvofinans hemsida. Här är dock några av de fina erbjudandena du kan få med Volvokortet.

Fördelarna med Volvokortet

sparaGratis kort utan årsavgift, och du kan välja din egen pinkod. Du får kort med chip, för maximal säkerhet

sparaTanka med rabatt – få rabatt på utvalda bensinstationer när du tankar och betalar med kortet

sparaRabatter och erbjudanden inom bland annat hotell, nöjen och resor

sparaKostnader för billån, försäkring och andra bilkostnader kommer på samma faktura, vilket gör det lättare att hålla koll på alla utgifter

sparaFölj upp dina kostnader och inköp på Mina Sidor hos Volvofinans

sparaFri reseförsäkring, om du betalar minst 75% av din resa med ditt Volvo- eller Renaultkort Visa

sparaHalva priset på färdförsäkring

sparaBetala enkelt och smidigt i de flesta parkeringsautomater, och på alla kontor för Hertz biluthyrning.

sparaKortet funkar även på Besikta, Opus och Bilprovarna Väst.

Om minst 3% av köpen är mot ränta och aviavgift, så har du automatiskt en inbyggd kredit. Räntan och hur stor krediten är hittar du på Volvofinans hemsida.

CarPay

Om du har Volvokoret eller Renaultkortet, så får du också tillgång till appen CarPay. Med CarPay kan du bland annat se ditt saldo på kortet, göra överföringar, få översikt över dina bonusar och samtidigt ha koll på allt ekonomiskt kring din bil. Du får koll på kostnader och erbjudanden likväl som var du har rabatter och bonusar. Om du skulle tappa kortet kan du spärra det via appen och beställa ett nytt kort. Om du skulle glömma din pinkod, vilket alltid händer någon gång, så kan du bli påmind om den.

Med appen får du bra översikt över allt som rör din ekonomi kring bilen – samlat och enkelt tillgängligt i din telefon. Den är gratis att ladda ner och du loggar in med Mobilt BankID. Sen är det fritt fram att börja använda den och få bättre koll på din ekonomi.

Spara hos Volvofinans

Hos Volvofinans Bank kan du utan avgifter få ett tryggt sparande. Trots att ett sparkonto hos Volvo Finans inte har någon bindningstid så kan du ändå få en hög och stabil sparränta. Ett sparkonto hos Volvofinans omfattas självklart av den statliga insättningsgarantin, så du kan vara lugn och säker när du sparar. Hur hög räntan är ser du via deras hemsida, där du också ser vilka villkor som gäller.

När du sparar hos Volvofinans får du ränta från första kronan du sparar. Räntan är fast och du har inga som helst avgifter. Dessutom har du alltid fria uttag och ingen bindningstid, vilket ökar friheten för dig. Trots detta ger de ändå en generös ränta som gör att dina pengar växer i lugn och ro. Med en fast ränta vet du säkert hur mycket du kommer få när du tar ut dina pengar. Du slipper också oroa dig för ekonomin som går upp och ner – du har en förutbestämd ränta som garanterar dig en summa pengar för ditt sparande.

Med ditt sparande har du kanske en dag råd till att köpa en ny bil och kan finansiera bilköp utan lån eller leasing. Om detta inte är fallet, så finns självklart möjlighet att finansiera din bil med lite hjälp från Volvo Finans. Mer om detta hittar du längre ner i texten.

Månadsspara

För dig som vill månadsspara har du möjlighet att göra insättningar månadsvis med autogiro. På så vis får du ordning på ditt sparande, som sköter sig själv. Du får in dina pengar på ditt sparkonto så de kan växa, enkelt och smidigt. Vi kan rekommendera ett månadssparande med en automatisk överföring, så du sparar undan dina pengar så fort du får dem. Annars är det lätt att de försvinner på onödiga utgifter och ditt framtidssparande får lida.

Att spara pengar till sina barn är en klok investering som blir mer och mer populärt. Det blir en trygghet för både dig och barnen, och barnen får en bra start i livet. Kombinerat med ett månadssparande där pengar sätts in månadsvis, så kan summan hinna växa rejält tills den dagen barnet fyller 18. Denna dag överlåts kontot till barnet och det får tillgång till det som sparats ihop. Om du undrar med om hur sparkontot för barn fungerar hos Volvofinans, så kan du fråga kundtjänst, eller läsa mer på deras hemsida.

Finansiera bil med Volvofinans

Oavsett om det är en Volvo, Renault eller en bil av ett annat märke, så kan du få hjälp att finansiera ditt köp. Volvofinans Banklån är ett schysst billån, som inte bryr sig om vilket bilmärke du väljer att köpa. Du kan låna pengar till en ny eller gammal bil av alla dess märken, inte bara Volvo. Lånet är dessutom helt utan avgifter, som påverkar den effektiva räntan. Många gånger kan räntan verka låg på ett lån, men avgifterna för lånet höjer den effektiva räntan och det blir lätt dyrt ändå. Volvofinans ränta är dock bara räntan och inga avgifter som stör.

Förutom att lånet är avgiftsfritt så är det också en hel del fler schyssta fördelar. Du kan till exempel lösa in lånet i förtid när du vill, och du kan betala in mer vissa månader för att amortera av det snabbare. Du kan välja att ha Volvofinans ränta fast eller rörlig, för att det ska passa dig allra bäst. Om du valt rörlig ränta kan du också när som helst byta till fast ränta, helt utan extra kostnad. Den nya bilen använder du också som säkerhet för lånet, vilket bidrar till att ge dig en bättre ränta.

Istället för att betala in kontantinsatsen som pengar, så kan du lösa in din gamla bil. Det blir enkelt och smidigt eftersom du redan har ett visst värde på din gamla bil. Dessutom har du möjlighet att ha en mycket lång lånetid, så du kan betala lite i taget. Aktuella räntor och villkor hittar du på Volvofinans hemsida, som alltid håller aktuell information.

Volvia

Volvia är Volvo finans eget försäkringsbolag. De är experter på just Volvo och vet precis vad försäkringen ska täcka. Det är många fördelar med att har en försäkring som är specialiserad på just ett bilfabrikat. Med erfarenhet och specialisering betalar du bara för det som just din bil behöver, och försäkringen täcker det relevanta. Du slipper betala för något som mycket sällan händer, samtidigt som du inte missar någon del i försäkringen som täcker till exempel vanliga problem med bilen. Du får dessutom experthjälp när det väl händer något, på en Volvoverkstad.

Fördelarna är som sagt många, och för att få med de viktigaste kan vi sammanställa dem i en lista.
Du gör din skadeanmälan direkt till en Volvoverkstad, där du får hjälp med skadebesiktning, hyrbil och annat direkt.
Volvia garanterar reparationer med Volvo Original, så du vet att det blir originaldelar och att allt görs på rätt sätt.
Maskinskadeförsäkringen ersätter inte bara primära skador – den ersätter även följdskador. Skulle du få problem med en del av motorn som också orsakar problem med resten av motorn. Vanliga försäkringar täcker bara orsaken till problemen, men inte konsekvenserna Volvia försäkring täcker också de följdskador som kan komma. Det blir ett komplett skydd och du behöver inte oroa dig för några oväntade utgifter.

Med Volvokortet kan du månadsbetala din försäkring utan kostnad, enkelt och smidigt.
Om du råkar ut för en olycka som kräver både hem- och bilförsäkring, så betalar du bara en självrisk.
Du får rabatt på bilförsäkringen om du har Volvo Billån, så det blir mer förmånligt att samla dina ärenden hos Volvo finans och Volvia.

Hjälp vid bilköp

Utöver försäkringar har Volvia också en stor faktabank, som kan hjälpa dig om du ska köpa bil, köpa begagnad bil, ut och resa, ha barn i bil och mycket annat. De hjälper dig med allt som kan tänkas röra ditt bilköp, med extra mycket kunskap om just Volvo. Även här på alltomspara.se hittar du bra tips och råd om att köpa bil. Du kan också jämföra bilförsäkringar, för att se vilken försäkring som passar dig och din bil bäst.

Trafik, hel eller halv

Hos Volvia kan du också välja hur stor försäkring du vill ha på din bil. De erbjuder fyra olika försäkringar, alla med olika mycket innehåll. Trafikförsäkringen är den, enligt lagen, minsta försäkring som en bil ska ha. Den täcker endast skador på personer och annan persons egendom. Utöver finns sedan fler delar att lägga till, för att få en säkrare försäkring som täcker med vid andra olyckor.

Halvförsäkring täcker en hel del mer än trafikförsäkringen. Här har du också skydd om du skulle råka ut för brand eller stöld, du får ersättning för skador på glas, räddning, rättsskydd och maskinskadeförsäkring. Det går dessutom att lägga till en hel del fler tilläggsförsäkringar, som trygghetspaket, djurkollision, Volvia Care och Assistansförsäkring. Med en halvförsäkring och någon tilläggsförsäkring, så täcks det allra mesta. Den är bäst lämpad för dig som har en ganska ny bil med personvagnsgaranti, en så kallad vagnskadegaranti.

Helförsäkring täcker in ytterligare lite mer och ger dig ett större skydd. Självklart ingår trafik, brand, stöld, glas, räddning, rättsskydd och maskin även här, men det ingår också en vagnskadeförsäkring som även gäller plåt- och lackskador. Den rekommenderas till dig som har en bil som är äldre än tre år. Om du ändå vill ha lite extra skydd, så kan det passa med någon eller några av tilläggsförsäkringarna. Här kan du välja bland trygghetspaket, djurkollision, Volvia Care och assistansförsäkring, för att täcka in ännu lite mer.

Tillval för trygghet och säkerhet

Trygghetspaketet innehåller en hel del fiffiga saker, som kan vara skönt att ha när olyckan är framme. Du får hyrbil, sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse, samt en nyckelförsäkring. Du får också 0 kr i självrisk om du råkar ut för en djurkollision. Det blir lite extra i försäkringen, helt enkelt. Väljer du Trygghetspaket Plus får du dessutom 3 000 kronor lägre självrisk för skador som ersätts via Personvagnsgarantin.

Djurkollision ger dig 0 kr i vagnskadesjälvrisk om du skulle råka ut för djurkollision. Den ingår i Trygghetspaketet men går också att köpas separat. Om du kör mycket på skogsvägar och i skymning och gryning när det är mycket djur ute, så kan detta vara skönt att ha som en extra säkerhet om något händer.

Volvia Care tar hand om dig direkt efter en olycka. Du får snabbare tillgång till specialistvård och rehabilitering, om detta behövs efter en olycka. Assistansförsäkringen ger dig också snabb hjälp på plats, när en olycka har skett. Du får snabbt hjälp av vägassistans och hjälp med att flytta bilen till närmsta verkstad. Just detta tillägg i din försäkring finns dock redan om du servar din bil på en Volvo verkstad, då den kallas Volvo Assistans. Du får då snabb hjälp om det förmodan skulle hända något.

Tryggt och säkert

Oavsett vilken försäkring och vilket tillägg du väljer, så kan du känna dig trygg. Volvia och Volvo finans hjälper dig om det är något, och hjälp är alltid nära till hands. Om du funderar på vilken försäkring som är bäst för dig, så kan du vända dig till kundtjänst. Den har öppet vardagar 8-17 och svarar på de frågor som kan tänkas dyka upp. Det är också många bra frågor och svar i deras avdelning för detta, där du kan läsa själv om du tror att din fråga uppkommit tidigare. Om inte annat, så får du bra hjälp med Volvia och Volvo Finans kundtjänst.