Volvofinans Bank

Volvofinans Bank Volvofinans Bank grundades så tidigt som 1959 och ägs till lika delar av Volvo Personvagnar AB och AB Volverkinvest. Bolaget startades i syfte att kunna ge extra bra villkor vid billån för köp av Renault och Volvo. Mycket har dock hänt sedan dess och år 2008 fick Volvofinans Bank tillstånd att bedriva bankrörelse från Finansinspektionen. Detta innebär att banken numera både kan erbjuda finansieringslösningar och sparprodukter till sina kunder. Fortsatt är det dock ägare av Volvo- och Renaultbilar som främst utgör Volvofinans Banks kundkrets. För dessa kan banken erbjuda förmånliga villkor för både billån och övrig finansiering. Man erbjuder därtill förmånskortet Volvokortet som ger kortinnehavare tillgång till både rabatter och unika erbjudanden.

Utöver de sparkonton och finansieringslösningar som Volvfinans Bank gjort sig kända för så erbjuder man även bilförsäkringar. Både billånen och bilförsäkringarna erbjuds under namnet Volvia. Hos Volvia har man valt att specialisera sig på försäkringar som gäller bilar från Volvo, Renault och Dacia. Dock finns det även möjlighet för dig som äger en bil av annat märke att ta del av Volvofinans Banks tjänster. Mest förmånligt är det dock att vara kund hos Volvofinans Bank om man äger en bil av samma märke.
Spara hos Volvofinans Bank

Spara hos Volvofinans Hos Volvofinans Bank kan du enkelt komma igång med ett tryggt sparande helt utan avgifter. Trots att ett sparkonto hos Volvofinans Bank inte har någon bindningstid så erbjuds du ändå en hög och stabil sparränta. Sparkontot omfattas självklart av den statliga insättningsgarantin vilket ger extra trygghet i sparandet. Denna garanti innebär att du får tillbaks upp till 950 000kr av de pengar du sparat om banken skulle gå i konkurs. Du tjänar ränta från första kronan du sätter in på sparkontot och för närvarande ligger sparräntan på 0,75% (2019-03-18). Volvofinans sparkonto har ingen bindningstid och du har alltid möjlighet att göra fria uttag. Detta ökar helt klart friheten för dig och du kan alltid få loss pengar om ett behov för likviditet skulle komma.

För att börja spara hos Volvofinans Bank behöver du bara besöka bankens hemsida eller gå till CarPay.se. För att kunna öppna ett sparkonto behöver du ha tillgång till ditt BankID. När sparkontot är öppnat delges du ett OCR-nummer samt ett bankgiro i CarPlay. Därefter kan du kontinuerligt göra överföringar till ditt nya sparkonto och på så sätt se dina pengar växa. Tillväxten är helt riskfri och Volvofinans Bank erbjuder alltid en fast ränta.

Månadsspara i banken

Du som vill ha ett månadssparande som sköter sig själv har möjlighet att göra insättningar med autogiro. På så sätt dras det en förutbestämd summa automatiskt varje månad. Du slipper tänka på att administrera sparandet utan allt sköts av sig själv medan du kan ägna dig åt roligare saker. Genom att spara hos Volvofinans Bank via autogiro hinner du heller aldrig tänka på vad du skulle kunna göra för summan som dras. Dagarna som du ser summan på ditt vanliga konto är lätträknade. På så sätt riskerar du inte att använda pengarna på onödiga utgifter utan ger istället ditt framtida jag en fin present. Denna present kommer vara väl uppskattad när det har gått några år.

Hos Volvofinans Bank kan du även spara till dina barn. Detta är en klok investering som allt fler föräldrar väljer att göra. Ett barnsparande är en trygghet både för dig och dina barn som kommer att få en bra start i livet med goda förutsättningar. Kombinerar du ditt barnspar med ett månadssparande så kommer summan att hinna växa sig stor fram till den dag ditt barn blir myndigt. När denna dag inträffar överlåts kontot automatiskt till barnet som då får tillgång till de ihopsparade pengarna.

Andra sparinstitut
0.35% - 2.25%

Volvokortet från Volvofinans Bank

Volvokortet Volvokortet är Volvofinans Banks eget bank- och kreditkort med rabatt. Med detta förmånliga kort gör Volvofinans Bank bilägandet betydligt enklare för dig. Med ett Volvokort kan du glädja dig åt att alltid få drivmedelsrabatt när du tankar på någon av de Tanka stationer som finns utplacerade i landet. Dessutom är årsavgiften för detta kort noll kronor vilket gör att du får ha kortet helt kostnadsfritt! Volvokortet har en VISA-koppling som innebär att kortet fungerar på princip alla inköpsställen i hela världen. Med ett Volvokort får du alltid 10 öre i rabatt per liter du tankar på utvalda stationär som drivs av Tanka eller OKQ8. Om du väljer att köpa en biltvätt på någon av dessa stationär så får du dessutom alltid 20% rabatt på tvätten. Därtill erbjuds kunder alltid räntefri delbetalning i upp till fyra månader. Detta gäller exempelvis bland annat när du utgör service eller reparation hos din lokala Volvohandlare.

Just nu kör Volvofinans Bank ett erbjudande där nya kortkunder får 100kr gratis att tanka för på Tanka. Därtill erbjuds du en krona rabatt per 100 liter som du tankar för. Notera att erbjudandet är tidsbegränsat. Se därför till att du besöker Volvofinans hemsida för att se rådande villkor innan du bestämmer dig för att ansöka om ett kort. Slutligen så kan kortkunder hos Volvofinans Bank även koppla sitt Volvokort till CarPay. Genom att göra detta får du alltid stenkoll på din bilekonomi direkt i mobilen via CarPay appen. Tjänsten är helt kostnadsfri och du hittar CarPay i både Apple Store och i Android Market.

Fördelarna med Volvokortet

spara Ingen årsavgift

spara Tanka med rabatt på utvalda bensinstationer

spara Kostnader för billån, försäkring och andra bilkostnader kommer på samma faktura

spara Följ upp dina kostnader och inköp på Mina Sidor eller via CarPay

spara Fri reseförsäkring om du betalar minst 75% av din resa med ditt Volvokort

spara Halva priset på färdförsäkring

spara Betala enkelt och smidigt i de flesta parkeringsautomater och på alla kontor för Hertz biluthyrning.

spara Alltid 20% på biltvätt hos Tanka

CarPay

CarPay från Volvofinans

Ägare till ett Volvo- eller Renaultkort har alltid tillgång till den mobila appen CarPay. Med denna applikation kan du bland annat hålla koll på saldot på ditt Volvokort. Därtill har du möjlighet att göra överföringar, se över din bonus samt ha koll på allt som hör din bilekonomi till. Du kan enkelt ta del av både erbjudanden och aktuella rabatter och bonusar. Vidare har du alltid möjlighet att se till så att dina kostnader inte skenar iväg. Skulle du tappa bort ditt Volvokort så kan du enkelt spärra kortet via CarPay. Därefter är det lika enkelt att beställa ett nytt kort via appen. Volvofinans Bank ger dig även möjlighet att skicka påminnelse om kortkod om du av någon anledning glömt bort denna.

Med appen får du helt enkelt en bra översikt över allt som rör din ekonomi kring din bil. Allt finns samlat på ett och samma ställe och du har alltid tillgång till informationen direkt i din mobiltelefon. Appen är självklart helt gratis att ladda ner och du loggar smidigt in via ditt mobila BankID

Finansiera bil med Volvofinans

Bilfinansiering Volvofinans Oavsett om du tänkt köpa en Volvo, en Renault eller en bil av annat märke så kan du alltid få hjälp att finansiera ditt köp av Volvofinans Bank. Banken erbjuder sitt egna Volvofinans banklån där det inte spelar någon roll vilken typ av bil du köper. Det spelar heller ingen roll om det är en helt ny bil eller en begagnad bil som du riktat in dig på. Lånet är dessutom helt fritt från avgifter vilket gör att den effektiva räntan påverkas positivt. Många gånger kan räntan på ett lån verka lågt men när avgifterna är höga blir den effektiva räntan i slutändan ändå hög. När det gäller Volvofinans billån så är det alltid bara låneräntan du betalar extra för.

Förutom att Volvofinans billån är avgiftsfritt så har lånet även andra fördelar. Bland annat har du alltid möjlighet att lösa in lånet i förtid helt utan extra kostnader. Du kan även betala in mer under månader då ekonomin är god. När du tecknar lånet hos Volvofinans Bank så får du bestämma om du vill ha rörlig eller fast ränta kopplat till lånet. Väljer du rörlig ränta så kan du när du vill ändra detta om du skulle ångra dig. Detta utan att du behöver betala något extra. Du använder din nya bil som säkerhet för lånet vilket ger dig en lägre ränta. Om du inte vill lägga ut för kontantinsatsen i rena pengar så kan du istället välja att lösa in din gamla bil. Är värdet på denna bil hög så innebär det att du behöver låna en mindre summa och därmed också har möjlighet att avbetala din bil snabbare.

Andra finansieringsalternativ
5.79% - 0.00%
0.00% - 0.00%

Volvia - Volvos egna försäkringsbolag

Volvia

Volvia är ett välkänt varumärke som utgör Volvofinans Banks egna försäkringsbolag. Hos Volvia är man experter på bilmärket Volvo och allt som hör därtill. Det finns många fördelar med detta då det finns stor erfarenhet och kompetens kring just Volvobilar hos Volvia. Med anledning av detta vet försäkringsbolaget vad din bil behöver samt vilka skydd som är relevanta för bilen. På så sätt betalar du enbart för just vad din specifika bil kommer att behöva. Man tar inte ut någon onödigt dyr premie för att försäkringen ska innefatta skydd som du inte kommer att ha nytta av. På så sätt får du ett bra och grundläggande skydd utan att betala för saker som ändå aldrig kommer att inträffa.

Som kund hos Volvia får du även experthjälp på en auktoriserad Volvoverkstad om olyckan skulle vara framme. Skadeanmälan sker direkt hos verkstaden där du får hjälp med både skadebesiktning och eventuell hyrbil. På Volvia garanterar man att reparationer sker med originaldelar från Volvo. Med Volvias maskinskadeförsäkring för du förutom ersättning för primära skador även ersättning för följdskador. Detta innebär att du som får problem med motorn också får ersättning för problem som orsakats av motorfelet. Detta till skillnad mot många konkurrerande försäkringsbolag vars försäkringar enbart täcker själva orsaken till problemet. Du kan enkelt sköta dina månatliga betalningar av försäkringspremien med ditt Volvokort. Du får därtill rabatt på din bilförsäkring om du även har ett billån tecknat hos Volvofinans Bank. Det är med andra ord förmånligt att samla sina bilrelaterade kostnader hos banken.

De olika försäkringarna

Som kund hos försäkringsbolaget Volvia får du ta ställning till vilken typ av försäkring du vill ha på din bil. Volvia erbjuder fyra olika bilförsäkringar och dessa är trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring och nice price försäkring. Enligt lag måste din bil ha minst en trafikförsäkring som täcker skador på andra personer samt på annan persons egendom.

Halvförsäkring täcker något mer än trafikförsäkringen och är en vanligt förekommande försäkring för personbilar. En halvförsäkring från Volvia ger dig skydd om du skulle råka ut för brand eller stöld. Då får då ersättning för skador på glas, räddning, rättsskydd och maskinskadeförsäkring. Det går dessutom att lägga till en hel del fler tilläggsförsäkringar så som trygghetspaket, djurkollision, Volvia Care och Assistansförsäkring. Med en halvförsäkring och någon tilläggsförsäkring så täcks det allra mesta för dig som bilägare. En halvförsäkring passar dig som har en relativt ny bil som innehar en personvagnsgaranti eller så kallad vagnskadegaranti.

För dig som vill ha ett komplett skydd för dig och din bil så är helförsäkring ett bättre alternativ. I denna försäkring ingår allt som ingår i halvförsäkringen. Men en helförsäkring täcker även vagnskador så som skador på plåt- och lack. Vidare erbjuder Volvia även en så kallad nice price försäkring som passar dig som har en äldre Volvo. Du bör dock inte skaffa denna försäkring om din bil är nyare än 8 år.

Tillval för trygghet och säkerhet

Volvias trygghetspaket Trygghetspaketet innehåller en hel del bra skydd som kan vara sköna att ha om olyckans kulle vara framme. Du får bland annat tillgång till hyrbil, sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse samt en nyckelförsäkring. Vidare behöver du inte betala någonting i självrisk om du skulle råka ut för en djurkollision. Väljer du detta trygghetspaket får du dessutom 3000kr lägre självrisk för skador som ersätts via personvagnsgarantin.

Volvia Care kommer att ta hand om dig direkt efter en olycka har skett. Du får snabbare tillgång till specialistvård och rehabilitering i de fall detta skulle behövas. Assistansförsäkringen ger dig också snabb hjälp på plats så fort en olycka inträffat. Du får snabbt hjälp av vägassistans och hjälp med att flytta bilen till närmsta verkstad. Just detta tillägg i din försäkring finns dock redan om du servar din bil på en en auktoriserad Volvo verkstad. Tillägget kallas då för Volvo Assistans.