5 fina bröllopsgåvor – som inte kostar skjortan

Våren och sommaren är en tid för festligheter. Konfirmationer, studenter och bröllop avlöser varandra och däremellan ska man ha utrymme för att fylla på semestergarderoben, åka på semester och äta glass i stora lass. I detta inlägg tipsar vi om 5 fina bröllopsgåvor som inte behöver kosta skjortan.

Med trädgården som skafferi

Plocka ihop en läcker korg med godsaker får din trädgård

Har du tillgång till egen trädgård med diverse odlingar? Fyll en korg med fint inpackade sticklingar, färska kryddor, frukt, grönsaker, bär och rabarber från egen trädgård. Baka eget bröd som du sveper in i en vacker kökshandduk och lägg i en flaska hemgjord saft eller egen marmelad. Skriv ned recept både på det du bakat och på något som de andra ingredienserna kan användas till. Ett alternativ är att köpa en eller två bärbuskar (dessa brukar inte vara så dyra) som paret kan plantera i sin trädgård och låta dem gro sig starkare i takt med äktenskapet. En vacker och trevlig gåva att få.

 

Roliga minnen som kan plockas fram år efter år

En personlig fotobok är alltid uppskattad

Är du nära vän till paret har du kanske tillgång till en massa trevliga bilder på dem. Om inte annat kan du, om du är ute i god tid, fråga runt bland släkt och vänner. Välj en bok i lagom prisklass och skapa en trevlig bok som de kan ha framme i sitt gemensamma hem. Många fotosidor på nätet har regelbundna kampanjer där du kan få bra rabatter. Det kräver lite tid och tålamod men det är en väldigt uppskattad present, både produkten i sig och den omsorg och tid du lagt.

 

Ge av din tid och dina kunskaper

Ge bort danslektioner till brudparet

Har du ett yrke eller en fallenhet för något speciellt som gör att du kan ge bort en tjänst?
Kanske är du danslärare? Ge bort en danskurs till dina vänner. Skriv ett vackert kursprogram och bjud på lite vin eller bubbel vid första lektionstillfället så att det känns extra speciellt och välkomnande. En häftig present att ge bort där du kan skräddarsy upplevelsen så att den passar paret. Kanske vill de ingå i din vanliga grupp, kanske föredrar de att få privatlektioner. Fundera över hur mycket tid du har att ge samt vad det skulle kosta att ha tillgång till danslokalen några timmar extra.

Fler exempel
Fönsterputs
Tapetsering
Beskärning av fruktträd
Hårklippning (eller styling inför bröllopet)

 

En uppskattad paus från vardagen

Tänk att få låna en sommarstuga

Har du en sommarstuga, semesterlägenhet eller dylikt som står tom under delar av sommaren? Tänk vilken fin gåva att kunna erbjuda de nygifta en weekend – eller hel vecka – då du ändå inte utnyttjar den. Förbered deras ankomst genom att vädra ut, duka upp med bubbel, lägga fram choklad på huvudkudden och sätta in färska blommor. Ta lite bilder och sätt ihop en trevlig inbjudan som du lämnar över på bröllopet.

 

Befäst kärleken med ett personligt lås

Lås fast er kärlek på en personlig plats

Det är en gammal men ack så romantisk tradition att befästa sin kärlek med ett symboliskt hänglås. Köp ett vackert lås till paret och låt gravera in deras initialer. Detta låser de sedan fast på en plats som har betydelse för dem och kastar bort nyckeln. Romantik på hög nivå som inte kostar många hundralappar.