5 hot mot semesterkassan

Det finns fem tillfällen som kan förstöra din ekonomi under sommaren och långt in på hösten. Tänk efter före, läs igenom och planera bort dessa risktillfällen!

Hoten mot semesterkassan

Presentfällan
Studenttider. Bröllopstider. Detta är tillfällen då man vill ge en gåva ”som är för livet” dvs som både är genomtänkt & rejäl, vilket också innebär att de kostar en slant. Vi blir oftare bjudna på ”spontanfester” då man har med sig en liten ”gå-bort-present”. Totalt sett gör vi av med större summor än vi tror på presenter! 

Grilltider
I det vackra sommarvädret vill vi grilla. Gärna något lite extra gott, med goda tillbehör. Och dricka gott, antingen ett riktigt gott vin eller god öl. Trevligt, men man tenderar att vara mer generös mot sig själv på sommaren och unna sig detta de flesta av veckans dagar. Gör  detta 4 dagar i veckan,  blir det mycket pengar! 

Semester
Förväntningarna på semestern är allt för ofta orimligt höga. Ju mer stressade vi är, ju större behov har vi av miljöombyte. Men var realistiska och kreativa! Det absoluta värsta vi kan göra är att köpa en resa på avbetalning! Spara i förväg, ha en semesterbuffert!

Valutaväxling
Feltänk kan kosta onödigt mycket pengar! Om du åker utomlands, så kolla upp om du bör växla pengar härhemma eller på plats. Behöver du växla pengar eller räcker det med kort?  Håll dej uppdaterad med Forex och valutkurser (och dubbelkolla att du inte blir blålurad!)

Sjukdomar/olyckor
Trist men sant. Olyckorna är fler på sommaren av flera olika skäl. Kontentan är den samma, det är trist med olyckor. Och dyrt! Förutom läkare, sjukhus, medicin så kostar en sjukskrivning mycket pengar!  Extra viktigt att hålla  koll på din försäkring!

Efter sommar kommer höst, då skall du leva på goda minnen. Inte betala dyra räntor som du drog på dej under sommaren!