5 sätt att bli matsmart.

När du har fullt upp med jobb, fritidssysslor och barnens aktiviteter kan det vara svårt att orka vara duktig och fixa matlåda. Det är lättare att skjuta upp matlagningen och köpa en hamburgare på lunchen. Känner du igen dig? Tyvärr gör nog allt för många det. Men det behöver inte vara så hemskt alls, att fixa bra och billig mat! Vi ger dig fem tips på hur du blir matsmart.

Köp mat på extrapris

Håll utkik i affärerna efter lägre priser på köttfärs och mejeriprodukter. Många affärer har lägre priser om det är kort datum – köp, frys in om det går och bara där har du sparat en hel del!
Tips: Var på plats då butikerna öppnar. Bra mat till bra pris försvinner fort från hyllorna.

Laga mycket mat samtidigt

Ta en dag eller kväll där du gör storkok och fyll matlådorna inför vecka. Då har du så det räcker och du slipper göra det på kvällen när du hellre vill umgås med familjen.
Tips: Låt det bli en trevlig familjeaktivitet att planera, andra och laga maten tillsammans allihop.

 Lägg matlådor i frysen

Förbered matlådor, lägg dem i frysen och skulle det bli kris på mat så har du flera fina måltider färdiga att värma upp och äta!

Spara resterna

Blir det mat över efter middagen? Perfekt! Ta vara på dem, gör en wook, gratäng, tapas eller buffé och lyxa till vardagen.
Tips: Blir det bara lite över så kan du lägga i frysen och slå ihop nästa gång du ska ha maträtten.

Lägg tiden på att göra bra mat

Om du äter nyttig och bra mat vid lunch, så har du mer ork på kvällen när du kommer hem. Då har du både ork till att laga mat, träna och umgås med familjen. Med dessa smarta tips kommer du säkert få mer ork och energi, spara pengar och må bättre!