Berika ditt liv alldeles gratis

Idag vill vi slå ett slag för landets alla bibliotek. Hur många har egentligen koll på vad de erbjuder mer än det uppenbara – böcker?

Böcker och läsning berikar livet och utvecklar såväl språk som fantasi. Finns det något mysigare att krypa ned i en säng eller soffa med sitt nybadade barn eller barnbarn och försvinna in i sagornas värld en stund innan det är dags att välkomna John Blund? Varför inte ta en tur tillsammans till det lokala biblioteket som avrundning på veckan. Där kan ni passa på att låna såväl böcker som tidningar helt kostnadsfritt. Utnyttja denna fantastiska möjlighet att berika livet – men kom ihåg att lämna tillbaka böckerna i tid. Annars kan det kosta mer än det smakar.

Det finns även en app – Biblio – där anslutna bibliotek erbjuder utlåning av ljudböcker. Kolla upp om ditt bibliotek finns med.

Mer än ”bara” böcker

Men utöver detta så erbjuder biblioteken så mycket mer. Det anordnar allt från sagostunder för de allra minsta till skrivarverkstad och föreställningar för de lite större. Även vi vuxna kan ta del av trevliga evenemang i form av utställningar och föreläsningar. Oftast till ingen kostnad alls! Fråga efter ett program över höstens och vinterns aktiviteter på ditt bibliotek. Var inte heller rädd för att fråga efter böcker du saknar, kanske tar de in något just på din rekommendation.

Många bibliotek erbjuder även filmuthyrning till väldigt låga priser.

Varför inte göra biblioteket till ett regelbundet utflyktsmål redan då barnen är små?

För er som inte har ett bibliotek i närheten men som har barn som älskar att läsa och skriva, eller kanske skulle behöva lite uppmuntran tipsar vi om Barnens bibliotek som är en webbsida med massa trevligt innehåll.