Inspirationskällor till sparande

Vi märker av ett ökat intresse för sparande här på alltomspara.se. Kanske är det den senaste tidens rapporter om en oroväckande låg pension för de som inte sparat privat som fått fart på folk. Kanske är det drömmen om att få råd att åka på en resa eller köpa ett eget boende. Oavsett vad som får folk att spara, eller till vad, så är det roligt att se. Det är aldrig för sent att komma igång med ett sparande men ibland behöver man lite vägledning eller inspiration för att komma igång. Här på alltomspara.se förser vi dig med nyheter, spartips och information om sparande och investeringar. Du hittar även aktuella räntor och bankrecensioner.

Vill du grotta ned dig ännu mer i speciella ämnen? Hitta likasinnade att bolla ideer med? Vill du hellre lyssna än läsa? Då har vi ytterligare några tips på hur du kan kicka igång intresset direkt från hängmattan i sommar.

Läs böcker om att spara BÖCKER
Det finns massvis av böcker på ämnet spara. Allt ifrån nybörjargudier till aktieplacering. Sök upp de titlar som passar dig bäst. Vill du börja spara redan här så går du till biblioteket och lånar boken eller håller du utkik bland rea-hyllorna i bokhandeln.

 

Lyssna på ljudböcker på temat spara medan du solar LJUDBÖCKER
För dig som föredrar att ligga med ansiktet vänt mot solen istället för att ha näsan i en bok rekommenderar vi att du istället lånar en ljudbok. Dessa finns att hitta både på bibliotek och i appar. Många av de stora ljudboksapparna har erbjudanden på gratis provperioder i allt från en vecka till ett par månader. Googla erbjudanden innan du registrerar dig.

 

Lyssna på en podd på temat spara PODDAR
Liksom ljudböcker ger poddarna dig en chans att få lite sol på näsan medan du lär dig. Hör proffsen diskutera ekonomi med sina gäster och scrolla dig fram bland de samtalsämnena som intresserar dig mest.

 

 

Det finns massor av inspirerande bloggar om att spara BLOGGAR
På nätet finns en uppsjö av bloggar som handlar om ekonomi och sparande. Välj mellan bankernas egna bloggar till bloggar av privatpersoner som delar med sig av sina bästa spartips. Här finns massor av inspiration att få. Tänk dock på att vara källkritisk och inte följa andras investeringstips till punkt och pricka. Hitta din egen väg.

 

Hämta inspiration från andra som sparar via sociala medier ÖVRIGA SOCIALA MEDIER
Tar det alldeles för lång tid att bläddra i böcker och läsa bloggar? Hitta dina favoriter på instagram, twitter och facebook. Här får du korta uppdateringar, tips och råd. Är det något som intresserar dig extra? Klicka på eller spara länken och fördjupa dig vid ett lämpligt tillfälle.